Anmeldelse

Kristendommens historie

Kristendommens historie

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ren fornøjelse at læse og bladre i bogen "Kristendommens historie", der er første bog i serien "Religion i overblik". Bogen er et supplerende materiale til kristendomskundskab i udskolingen, og mon ikke den også er det til bogserien "Liv og religion".

Fakta:

Titel: Kristendommens historie

Forfatter: John Rydahl

ISBN: 9788702075472

Pris: 236,25 kroner

Sider: 128 sider

Serie: Religion i overblik

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Som serien antyder, er bogen også en oversigtsbog, der gør fagets indhold overskueligt på en meget æstetisk måde. Bogen er rigt illustreret med de smukkeste malerier og et layout, der får enhver til at få lyst til at dvæle ved de mange fine detaljer i bogen.

Sproget er let, nutidigt og mundret, så det kan læses af den unge læser, og der er fine faktabokse på alle bogens sider. Første side har overskriften "Kirkens fødselsdag" - ikke noget med kirkens tilblivelse, der ville gøre bogen sværere at læse. Maria Magdalene bliver kaldt luder - ikke noget med skøge, prostitueret eller glædespige. Ordene kaldes, hvad de hedder anno 2010 i daglig tale.

Indholdet er en kort indføring i kristendommens historiske forløb fra Jesu død og frem til nutiden. Dernæst følger en række gode opgaver til undervisningsbrug, så eleverne kan prøves i, hvad de har læst og forstået. Spørgsmålene giver rig lejlighed til at sætte de historiske problemstillinger ind i nutidige, som en eventuel afgangsprøve efter 9. klasse meget vel kunne dreje sig om. På den måde er bogen meget velegnet til at træne elevernes paratviden og perspektiveringer frem mod afgangsprøven i kristendomskundskab. Det er spændende at se, hvad der mere kan komme af godt undervisningsmateriale til træning i afgangsprøven.