Fyringen af tillidsrepræsentanten på PPR er nu trukket tilbage, oplyser formand for Mariagerfjord Lærerkreds Dorte Carstens.

Mariagerfjord trækker fyring af tillidsvalgt tilbage

Mariagerfjord Kommune har trukket fyringen af tillidsrepræsentanten på PPR tilbage, oplyser en glad formand for Mariagerfjord Lærerkreds Dorte Carstens.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som begrundelse for, at fyringen er trukket tilbage, har kommunen oplyst, at man ikke kan nå at realisere den planlagte besparelse på PPR i år.

Imidlertid har den varslede fyring af i alt seks tillidsvalgte ud af 42 fyringsvarsler i kommunen medført demonstrationer og møder, hvor også KL har været involveret. Sagen om afskedigelsen af tillidsrepræsentanten på PPR var endt i faglig voldgift, hvis ikke kommunen havde trukket den tilbage. Mariagerfjord Lærerkreds har undervejs stået fast på, at fyringsvarslet var usagligt, da man ikke kan afskedige tillidsvalgte i forbindelse med besparelser.

Sag i Mariagerfjord har kurs mod voldgift