Tillidsrepræsentant
0   8

Sag i Mariagerfjord har kurs mod voldgift

Mariagerfjord Kommune fastholder indtil videre at fyre seks tillidsvalgte, heriblandt et medlem af Danmarks Lærerforening. Onsdag var der demonstration foran rådhuset, mens økonomiudvalget holdt møde med fagbevægelsen. Mødet bragte dog ikke parterne nærmere hinanden.

På grund af besparelser skal Mariagerfjord Kommune fyre 42 ansatte, Blandt de varslede er seks tillidsvalgte, herunder en tillidsrepræsentant i Danmarks Lærerforening. Fagbevægelsen protesterer mod fyringerne, og onsdag var der demonstration foran kommunens rådhus. Her fik DLF's lokale kreds støtte af flere DLF-kredse i Nord- og Midtjylland. Kredsformand Dorte Carstens er rørt over støtten, samtidig urolig for den fremtidige udvikling, fortæller hun folkeskolen.dk

Hendes bekymring skyldes især at kommunens borgmester Mogens Jespersen fra Venstre har udtalt til TV2 Nord at han ikke tør udelukke, at noget lignende kan komme på tale, hvis kommunen igen bliver nødt til at spare.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er jo meget bekymrende, for vi er bange for at der vil blive varslet flere fyringer" sige Dorte Carstens. "April er jo den store måned for lærerfyringer".

FOA's lokalformand, Kenn Andreasen, siger til TV2 Nord: "Jeg tror, det er en prøveballon i forhold til at få antallet af tillidsvalgte minimeret". 

Næste skridt for Danmarks Lærerforening er et møde med KL på mandag. Hvis parterne ikke finder en løsning der, skal sagen afgøres ved en faglig voldgift. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ