Anmeldelse Idræt
0   33

En app, der inspirerer til at danse

"Badjango" er ideel at anvende efter et lærerstyret danseforløb, hvor eleverne har fået grundlæggende fagbegreber og teknik. Derefter skal eleverne arbejde selvstændigt med at udvikle danseserier. Det er et rigtig godt arbejdsredskab.

Badjango Dance Creator

Fakta


Titel
Badjango Dance Creator


Se badjango.com

Forlag
Ukendt forlag

”Badjango” er en app, der er udviklet til at kunne anvendes i grundskolen og gymnasiet. Denne app giver super gode muligheder for at arbejde med danseområdet i idrætsundervisningen i folkeskolen, og materialet kan sagtens bruges både på mellemtrinnet og i udskolingen.

Artiklen fortsætter under banneret

”Badjango” anvendes nemt på telefon og iPad og giver eleverne fine betingelser for at øve danseteknik, udvikle nye variationer og sammensætte danseserier.

”Badjango” giver eleverne gode muligheder for at bruge appanimationerne som visuel læring, hvor de kan følge en figur i form af en dreng eller pige. Appen har en fantastisk 3-d-funktion, således at eleverne altid kan dreje danseren og studere bevægelserne fra alle sider, hvilket giver dem langt større mulighed for at bruge den visuelle læring optimalt.

Appen giver mulighed for at gå i gang med at danse med det samme og giver eleverne mange forslag. Du kan få en ”Guided Create”, så eleverne bliver hjulpet i deres arbejdsproces. Der er også mulighed for helt selv at udvikle egen dans ud fra appens funktioner. Her kan også vælges forskellige tilgange til arbejdet: ”Warm-up”, ”Schoolyard”, ”Girls” og ”Sport”.

Materialet er ideelt at anvende efter et lærerstyret danseforløb, når eleverne skal i gang med at arbejde selvstændigt med at udvikle danseserier. "Badjango" vil her kunne give eleverne en tydelig og præcis faglig inspiration til udvikling af dansesekvenser, men stadig fastholde elevernes ejeskab til den udviklede danseserie.

Der er klart fokus på at lære eleverne at danse, men også at koreografere deres egne danse. Eksempelvis med teoretisk hjælp fra de korte teorielementer, appen også indeholder, blandt andet med hjælp fra Labans bevægelsesteori.

På badjango.com kan du hente yderligere undervisningsrelevante oplysninger, for eksempel inspiration til undervisningsforløb, konkurrencer og teknik. Siden indeholder også en række videoklip, der tydeligt illustrerer, hvordan eleverne på forskellige alderstrin arbejder med "Badjango".

Appen "Badjango" kan varmt anbefales. Det er især et rigtig godt arbejdsredskab til elevernes selvstændige arbejde med at udvikle danseserier, eksempelvis i arbejdet med prøven i idræt i 9. klasse. Et godt og nemt redskab til den seriøse idrætslærer, når der skal planlægges danseundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt