Anmeldelse Kristendomskundskab
0   297

Under samme himmel 2

Under samme himmel 2

Fakta


Titel
Under samme himmel 2

Forfatter
Rebekka Bærnholdt, Mette Hansen, Catharine Linke, Anne Rosenskjold Nordvig


Elevbog 64 sider, 160 kroner. Lærervejledning 109 sider, 747,50 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

Mulighederne for at finde et godt grundmateriale er ved at være mange i faget kristendomskundskab. Ønsker man et sammenhængende og tidssvarende undervisningsmateriale, der skal dække hele skoleforløbet, er serien "Under samme himmel" et rigtig godt bud. Materialet fokuserer på de kulturelle, religiøse og traditionelle ligheder og forskelle mennesker imellem og griber fat i emner, som vi konfronteres med i vores dagligdag, uanset hvor i verden vi lever.

Artiklen fortsætter under banneret

Allerede i "Under samme himmel 2" skal eleverne arbejde med centrale aspekter fra de store verdensreligioner, som hele materialet bygger på, og som der arbejdes stadig dybere med over årene: kristendom, jødedom, islam, hinduisme og buddhisme. Hovedvægten er på den jødisk-kristne arv, men alle religioner berøres i arbejdet med de store fortællinger, de religionsfænomenologiske tematikker som myter, ritual, symbolik, nytår og engle samt mere livsfilosofiske og etiske emner som leve- og spiseregler.

Eleverne får en fornemmelse af religionens vide udstrækning i hverdagen, og diskussionerne heromkring vil formodentlig skabe både undren, genkendelse og begejstring. Abstrakte begreber føres ned på elevernes niveau og konkretiseres i meget virkelighedsnære situationsbeskrivelser og via ganske vellykkede illustrationer, der opfordrer til refleksion og klassesnak. Den tilhørende lærervejledning er i topklasse og forklarer, underbygger og inspirerer til en alsidig undervisning i dette fag, der med et så overbevisende materiale rent faktisk kan gå hen at blive ugens bedste. Og det er ikke så lidt. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.076 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)