Pædagoger i skolen
0   8

Pris for en pædagog i dansk og matematik i 1. og 2. klasse: 800 millioner

Hvis diskussionen af, om man skal have pædagoger i klasserne skal foregå på et oplyst grundlag, må man vide, hvad det vil koste. Derfor har SF’s Jacob Mark spurgt ministeren og fået svar.

"Vil ministeren, evt. med inddragelse af andre ministerier, oplyse hvilke årlige meromkostninger der vil være forbundet med at have to voksne (en lærer og en pædagog) i alle timer i dansk og matematik i 1. og 2. klasse på alle folkeskoler, bortset fra i tilfælde af sygdom og andet fravær?", spurgte uddannelsesordfører i SF Jacob Mark for præcis en måned siden.

Nu har undervisningsminister Merete Riisager svaret og fået lavet beregningen på, hvad det vil koste, hvis man ville have en pædagog med i alle dansk- og matematiktimer i 1. og 2. klasse på alle folkeskoler. Da man ikke ved, hvor mange 1.- og 2.-klasser, der allerede har en pædagog med i timerne, er beregningen lavet ud fra antallet af dansk- og matematiktimer. 817.000 klokketimer i dansk i 1. klasse og 751.000 klokketimer i 2. klasse, og 371.000 klokketimer i matematik i 1. klasse og 375.000 klokketimer i 2. klasse ganget med en pædagogs timeløn.

"Hvis det antages, at pædagogerne ikke skal forberede sig til undervisningen, og at de har en gennemsnitlig timeløn på 352 kr. i 2018-pl (pris- og lønopregning, red.) og inkl. 20 pct. overhead, så vil de godt 2.300.000 ekstra pædagogtimer samlet set koste ca. 800 mio. kr. årligt", lyder svaret.

Virkelighedens merudgift ville dog være lavere, da der jo allerede findes pædagoger i en del af disse timer. Et træk, som folkeskolen.dk har foretaget i Undervisningsministeriets Datavarehus viser, at der sidste år var 8000 fuldtidspædagoger ansat i folkeskolen. Og en samtidig undersøgelse, hvor BUPL spurgte 4000 skolepædagoger viste, at 42 procent af dem ofte står alene med undervisningen i dansk eller matematik.

Artiklen fortsætter under banneret

I samme moment fortæller ministeren, hvad man ellers kunne bruge pengene på.

"Til sammenligning blev det i forbindelse med beslutningsforslaget (B16) vurderet, at det ca. vil koste 1,4-1,5 mia. kr. at sænke klasseloftet til 24 elever".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.879 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.058 andre er allerede tilmeldt