Jenny Maria Jørgensen formand for Lærerstuderendes Landskreds holdte i dag oplæg for de lærerstuderenede omkring OK18 på Campus Roskilde.

Turne: Sådan rammer konflikten de lærerstuderende

Formand for Lærerstuderendes Landskreds Jenny Maria Jørgensen er på turne i disse dage for at fortælle de lærerstuderende om, hvad en mulig konflikt kan betyde for dem som studerende og i fremtiden. I går var hun på Absalon i Roskilde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerstuderende om OK18: Vi står klar til at hjælpe til 

Jenny Maria Jørgensen fortalte de studerende, hvad der helt præcist står på spil for dem nu og i fremtiden. Hun nævnte blandt andet lærernes arbejdstid, ligeløn og praktik. Hvis konflikten bryder ud, mens et hold lærerstuderende er i praktik, kan de nemlig risikere at havne i strejke eller lockout, alt efter om den lærer, de følger i praktikperioden, skal i strejke eller i lockout. OK18 kan derfor principielt betyde, at de lærerstuderende ikke kan gennemføre den pågældende praktik. De studerende på Absalon er dog ikke videre bekymrede over at risikere at miste en bid af deres praktikforløb.

"Jeg er ikke bekymret for, om min egen praktik bliver gennemført, men hvilke konsekvenser forhandlingerne vil have på folkeskolerne", siger Ida Pedersen, lærerstuderende på 2. årgang.

Strejke - en ventet besked i Zieglers kommune 

Hendes medstuderende Tine Augustsen er også spændt på, hvad forhandlingerne kommer til at betyde for hendes fremtidige praktik. Hun skal nemlig først i praktik i efteråret, så hun bliver ikke mærket af konflikten i praktikperioden. Hun er derfor mere nervøs for hvilken betydning konflikten vil have på lærernes rammer, og dermed deres overskud til dem som praktikanter.

"Jeg synes, der er blevet taget meget fra lærerne - især tid. Mit sidste praktikforløb var meget presset, fordi læreren, jeg fulgte, ikke havde nok tid til mig. Jeg ser derfor konflikten som en positiv ting, fordi det er den eneste måde at gøre opmærksom på lærernes ringe forhold", siger hun.  

171 folkeskoler udvalgt til strejke: Se om din skole er iblandt 

Lærerstuderendes Landskreds har sammen med de sygeplejestuderende fået lavet denne video om OK18: