OK18
0   17

Strejke - en ventet besked i Zieglers kommune

De har først fået lige meldingen på mail eller sms eller i morgennyhederne på tv, men det er ikke nogen overraskelse for lærerne på Hedehusene Skole, at de og alle deres kolleger i Høje-Taastrup Kommune er udtaget til at skulle strejke fra den 4. april.

Henrik Larsen er lærer på Hedehusene Skole i Høje-Taastrup. Han er taget ekstra tidligt hjemmefra på grund af morgenens glatte vinterføre. Han kan godt lide at sidde og arbejde i forberedelseslokalet om morgenen.

"Jeg har lige fundet ud af det - men man vi havde jo mistanke om, at vi nok ville blive udtaget, når vi er Michael Zieglers kommune", fortæller han og er ked af, at han ikke kan deltage i arbejdskampen sammen med sine kolleger:

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg er tjenestemand, så jeg skal passe mit arbejde".

Under lærerlockouten i 2013 var han tillidsrepræsentant på Hedehusene Skole og skulle både passe sin undervisning og fungere som tillidsmand for de kolleger, der stod uden for og ikke kunne få lov at gå på arbejde:

"Det var lidt stressende - men det betød i hvert fald, at jeg havde styr på, at tjenestemændene ikke blev pålagt arbejde ud over det, de plejer", fortæller han og oplever kampskridtet som nødvendigt: "De har virkelig strammet skruen siden 2013 med hensyn til tid - det er som om, det ikke er rigtig er gået op for folk, at vi har mindre tid, for der bliver stadig læsset nye opgaver over på os", siger han.


Bekymret

Foruden ham selv er der kun to tjenestemandsansatte lærere tilbage på skolen, så der bliver ikke meget undervisning, hvis forhandlerne ikke når til enighed, og alle de overenskomstansatte DLF-medlemmer på skolen skal strejke.

I lærerværelset sidder Michael Møller Hass, Tansel Deniz Göz og Pia Hendriksen Agergaard og har også lige fået beskeden om, at de ser ud til at skulle i strejke. Deniz Göz har ikke oplevet lockouten i 2013:

"Jeg er bekymret - vi risikerer at blive lockoutet og miste en månedsløn", siger han og er også bekymret for eleverne og alle de timer, de risikerer at miste.

"Jeg havde 1.-klasse sammen med en kollega, der var tjenestemand, i 2013", fortæller Pia Agergaard. "Og man kunne tydeligt mærke, da vi kom tilbage, hvor meget hendes elever havde udviklet sig på den måned. Så man skal ikke sige, at det ikke betyder noget!"

Pia Agergaard har indtryk af, at lærerne igen er havnet i en overenskomstforhandling, der er aftalt spil, og at arbejdsgiverne ikke for alvor har forsøgt at komme lærerne i møde. Deniz Göz havde dog også håbet, at Lærerforeningen kunne have nået længere med forhandlingerne:

"Jeg gad godt, de havde kunnet finde ud af det!", siger han, mens klokken ringer ind til dagens første time.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ