Anmeldelse Udeskole
0   16

I gang med udeskole

Det er værd at kigge nærmere på filmene om udeskole i praksis.

Fakta


Titel
Udeskole i praksis


Gratis

Forlag
Filmkompagniet

Titlen ”Udeskole i praksis – bevægelse, trivsel og læring” dækker indholdet i materialet, idet såvel lærere som elever fortæller, hvorledes det at være sammen og det at bevæge sig betyder meget for dem, for deres velbefindende og for den motivation, der forekommer, og for den læring, der foregår.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet består af tre film af hver cirka ti minutters varighed. Det første er om en 7. klasse, der i dansk arbejder med emnet vejnoveller. Dette emne indeholder dels personkarakteristik, dels novelleskrivning. Elever går ud i skolens umiddelbare nærhed og gør iagttagelser og analysere huse og deres omgivelser for at afdække, hvordan de mennesker, der bor der, mon er. Denne opfattelse omdannes til novelletekst, efter at eleverne er kommet tilbage til skolen.

Den anden film er om en 2. klasse, der gennem et besøg i den nærliggende kirke og en snak med kirkens præst skal finde ud af, hvad et ”helligt sted” er, og hvad det bruges til. På denne skole er undervisningen organiseret med en udedag om ugen. Undervejs i filmen lægges der vægt på undervisningsstruktur og klasseledelse.

Den tredje film er om en 6. klasse, der undervises i et samarbejde mellem fagene natur/teknik og dansk. Her kommer eleverne på besøg på virksomheden Unicon og oplever her, hvorledes beton fremstilles, og eleverne får mulighed for at få svar på spørgsmål om beton og betonfremstilling, spørgsmål, de har foreberedt hjemmefra. Efter at være kommet tilbage på skolen arbejder eleverne dels med forsøg med at fremstille beton og med betonstøbning, dels med at skrive en forklarende tekst. På den måde bliver begge de samarbejdende fag tilgodeset.

I materialet findes der også udførlige undervisningsvejledninger til de tre undervisningsforløb, der vises på filmene. Undervisningsvejledningerne er dejligt detaljerede, gennemarbejdede og lige til at gå til. Der findes i to af dem også supplerende link til læreren.

Som en af de deltagende lærere udtrykker det, så er det dejligt med materialer, der er gennemprøvede af en selv eller af andre, bare de er lige til at gå til – og her i "Udeskole i praksis – bevægelse, trivsel og læring" er der materialer, der er lige til at gå til. Og ikke alene det, man kan også bruge de skabeloner for udeskolearbejde, der her er, til at udvikle sine egne udeskoleundervisningsforløb, så det er absolut et sted på nettet, det er værd at bruge lidt tid på!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.666 andre er allerede tilmeldt