Holbæk Kommune
0   145

Ombudsmanden spørger til kommunes afvisning af hjemmeundervisning

Folketingets Ombudsmand har sendt en række spørgsmål til Holbæk Kommune, der afviser at give en 12-årig gigtramt pige hjemmeundervisning. Ombudsmanden vil blandt andet vide, om det spiller ind, at hun er ordblind og har brug for specialundervisning.

Pigens børnegigt er så slem, at sygdommen sidste skoleår medførte 36 fraværsdage. Men Vipperød Skole, hvor hun gik indtil sommerferien 2009, har afvist at hjemmeundervise hende. Skolelederen skønnede, at det ikke var en god ide, skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Den afgørelse følger Holbæk Kommune, og dermed er Ågerup Skole, hvor hun i dag er elev, afskåret fra at give hende undervisning, når hun er syg.

Artiklen fortsætter under banneret

Gigtforeningen vil have strammet op

Holbæk Kommune har fået medhold hos Tilsynet ved Statsforvaltningen Sjælland, men pigens forældre har klaget til Folketingets Ombudsmand, og han ønsker nu svar på, om konklusionen om, at pigen er for smerteplaget til at modtage sygeundervisning, bygger på en lægelig vurdering.

Desuden skal kommunen oplyse, om pigens ordblindhed - og derved behovet for specialundervisning - har spillet en rolle for afslaget på ekstra undervisning som kompensation for sygedagene.

Problemet er velkendt for Gigtforeningen, der forsøger at få Undervisningsministeriet til at stramme bekendtgørelsen om sygeundervisning, så kommunernes forpligtelse er mere klar, skriver Holbæk Amts Venstreblad.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ