Ombudsmanden spørger til kommunes afvisning af hjemmeundervisning

Folketingets Ombudsmand har sendt en række spørgsmål til Holbæk Kommune, der afviser at give en 12-årig gigtramt pige hjemmeundervisning. Ombudsmanden vil blandt andet vide, om det spiller ind, at hun er ordblind og har brug for specialundervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pigens børnegigt er så slem, at sygdommen sidste skoleår medførte 36 fraværsdage. Men Vipperød Skole, hvor hun gik indtil sommerferien 2009, har afvist at hjemmeundervise hende. Skolelederen skønnede, at det ikke var en god ide, skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Den afgørelse følger Holbæk Kommune, og dermed er Ågerup Skole, hvor hun i dag er elev, afskåret fra at give hende undervisning, når hun er syg.

Gigtforeningen vil have strammet op

Holbæk Kommune har fået medhold hos Tilsynet ved Statsforvaltningen Sjælland, men pigens forældre har klaget til Folketingets Ombudsmand, og han ønsker nu svar på, om konklusionen om, at pigen er for smerteplaget til at modtage sygeundervisning, bygger på en lægelig vurdering.

Desuden skal kommunen oplyse, om pigens ordblindhed - og derved behovet for specialundervisning - har spillet en rolle for afslaget på ekstra undervisning som kompensation for sygedagene.

Problemet er velkendt for Gigtforeningen, der forsøger at få Undervisningsministeriet til at stramme bekendtgørelsen om sygeundervisning, så kommunernes forpligtelse er mere klar, skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Læs mere

Holbæk Amts Venstreblad

Powered by Labrador CMS