Målstyring
4   51

Markant kritiker af læringsmålstyret undervisning forsvarer ph.d.

Han har gennem de sidste to år talt dunder imod læringsmålstyret undervisning. På fredag forsvarer lektor Keld Skovmand sin ph.d.-afhandling, der netop – især- handler læringsmålstyret undervisning.

En af de mest markante kritikere af læringsmålstyret undervisning, Keld Skovmand, forsvarer på fredag sin ph.d.-afhandling på DPU, Campus Emdrup.

DPU flyttede i sidste uge forsvaret til Festsalen, som er det største lokale på DPU. Over 100 havde nemlig allerede på det tidspunkt tilmeldt sig.

Artiklen fortsætter under banneret

Keld Skovmand, der er lektor på UC Lillebælt, vil ikke på forhånd ud med, hvad han vil tale om i sit forsvar, men han vil sandsynligvis underbygge påstanden om, at der ikke er evidens for, at eleverne bliver dygtigere af læringsmålstyret undervisning.

Den pointe har han nemlig redegjort for i flere interviews på folkeskolen.dk og i Folkeskolen undervejs i sit ph.d.-projekt samt i sin bog fra 2016: "Uden mål og med - forenklede Fælles Mål?" og i sit bidrag til "Hattie på dansk", der for nylig blev kåret til en af årets væsentligste udgivelser af Folkeskolen.

Nu har lærerne fået den reduktion af antallet af bindende statslige læringsmål, som mange ønskede sig, nemlig via den ændring af folkeskoleloven, som Folketinget vedtog før jul. En reduktion fra over 3.000 obligatoriske mål til bare 215 obligatoriske mål.

Og Keld Skovmand kom med i en særlig rådgivningsgruppe, der skal rådgive undervisningsministeren i, hvordan reduktionen af bindende mål bedst kan implementeres ude på skolerne. Formanden for uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening, Jeanette Sjøberg, er også med i rådgivningsgruppen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ