Debat
3   24

Lavt sygefravær = høj trivsel?

Lavt sygefravær er i mange kommuner et tegn på trivsel. Hvordan er det kommet så vidt?

I København er der gennem et øget fokus på sygefravær opstået en syg kultur!

Artiklen fortsætter under banneret

Vi kan godt blive enige om, at det er bedst for kontinuitet og ro på arbejdspladsen, hvis medarbejderne ikke bliver syge og er til stede på arbejdspladsen. Der kan være mange årsager til sygefravær - der er mange former for sygdom.

Umiddelbart tænker alle i disse dage på stress og mistrivsel, hvis folk er syge, men hvad med eksempelvis influenza eller forkølelse? Det er som om, at man straks mistænkeliggøres og bliver set skævt til, hvis man skulle være så uheldig at blive syg.

I Københavns Kommune fylder sygefraværet meget. Ikke nok med, at et lavt sygefravær sidestilles med høj medarbejdertrivsel, så belønnes skolelederene også i deres resultatkontrakter såfremt sygefraværet falder.

Kunne dette være en af hovedårsagerne til, at terminalt syge medarbejdere afskediges? At medarbejdere valgfarter til sygefraværssamtaler og efterfølgende risikerer deres stilling? At folk opfordres til at bruge en omsorgsdag eller feriefridag i stedet for at melde sig syge - når de er det?

Hele denne fokus på sygefravær er blevet syg! Kan man ikke længere være syg? Er man som lærer ikke mere udsat for smitte, når nu man arbejder med børn og unge?

Sygdom er en del af alle mennesker. Hvad betyder 10 dage eller 3 sygdomsperioder i et helt arbejdsliv? INTET!

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.123 andre er allerede tilmeldt