Lærer til lærer

Nisser i korssting

4. klasse syer korssting.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

4. klasse syer korssting. Jeg begyndte lige efter efterårsferien, på den måde, at eleverne begyndte på deres mind craft nisse efterhånden, som de blev færdige med deres navneskilte. De tegnede en rektangel på 30x 40, og nissen skal være fra den nederste til den øverste kant.

Jeg har zikzakket rundt om alle stykker, sømmet rundt og syet løbegang. Det tager lang tid, men når eleverne først er i gang, er der ikke så meget forberedelse.

Nisserne er syet med det billigste nylon/polyester garn. Har købt det på indkøbsaftalen.

Jeg syer altid den første linje, hvor jeg viser eleverne, hvordan de gør. Og på den måde kommer nissen også til at stå på midten.

Jeg forklarer korsting som prikpapir som de kender fra matematik, når de tæller med centicube.

Jeg siger "skråt op Carla - og lige ned" det syntes eleverne er rigtig sjovt. Jeg fortæller dem selvfølgelig efterfølgende, at det er forbudt, at sige det i andre sammenhænge.

Eleverne har 1½ time om ugen - de sidste 14 dage, har de også brugt N/T timerne. Nogle af eleverne har syet u studietiden. To har sytøjet med hjem, så de kan blive færdige til jul.

Hilsen Anne-Dorte Hertzum

Præstelundskolen Brande

Powered by Labrador CMS