2.-klasse holder skovskole en dag om ugen

2.a på Munkholmskolen i Stevnstrup ved Randers cykler ferm og tilbage til den nærliggende skov og holder skole i skoven én dag om ugen. Det har de gjort siden sommerferien, og erfaringerne er gode.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er dejligt at starte ugen med at gå i skole i skoven. Jeg glæder mig også til, når vi skal cykle herud i snevejr", siger Marie-Louise Tromholt Krogh fra 2.a ifølge en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

"Cykelturene giver fysiske udfordringer og masser af motion, når de cykler op og ned ad bakker og træder i pedalerne på ujævnt underlag. Derudover giver cykelturene eleverne erfaring i at begå sig i trafikken, og de lærer trafikregler i en tidlig alder," mener også hendes lærer, Anni Andersen.

Skolereformen siger 'åben skole':

"Derfor lå det lige til højrebenet at flytte klasselokalet ud i en nærliggende skov, så børnene kan tilegne sig viden om fagene på en anderledes måde. Her får de mulighed for at lære, mens de bevæger kroppen og bruger alle deres sanser", siger Anni Andersen.

Planen er, at dansk, matematik, engelsk og natur/teknologi skal foregå i skoven en gang om ugen hele skoleåret.

Powered by Labrador CMS