Udeskole
0   7

2.-klasse holder skovskole en dag om ugen

2.a på Munkholmskolen i Stevnstrup ved Randers cykler ferm og tilbage til den nærliggende skov og holder skole i skoven én dag om ugen. Det har de gjort siden sommerferien, og erfaringerne er gode.

"Det er dejligt at starte ugen med at gå i skole i skoven. Jeg glæder mig også til, når vi skal cykle herud i snevejr", siger Marie-Louise Tromholt Krogh fra 2.a ifølge en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

"Cykelturene giver fysiske udfordringer og masser af motion, når de cykler op og ned ad bakker og træder i pedalerne på ujævnt underlag. Derudover giver cykelturene eleverne erfaring i at begå sig i trafikken, og de lærer trafikregler i en tidlig alder," mener også hendes lærer, Anni Andersen.

Skolereformen siger 'åben skole':

"Derfor lå det lige til højrebenet at flytte klasselokalet ud i en nærliggende skov, så børnene kan tilegne sig viden om fagene på en anderledes måde. Her får de mulighed for at lære, mens de bevæger kroppen og bruger alle deres sanser", siger Anni Andersen.

Artiklen fortsætter under banneret

Planen er, at dansk, matematik, engelsk og natur/teknologi skal foregå i skoven en gang om ugen hele skoleåret.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.475 andre er allerede tilmeldt