Åben skole
0   1

Brug det lokale museum uden rundviser-betaling

En ny publikation indeholder konkrete ideer til at gøre museumsbesøg med klassen både spændende og fagligt relevant - uden at skolen skal betale for et undervisningsforløb med museums-guide.

Skolernes økonomi et ofte en ikke uvæsentlig forhindring for, hvor meget lærere og elever kan benytte sig af museers og arkivers tilrettelagte forløb. For mange skoler kan de 400 kroner, et skoletjenesteforløb på et museum typisk koster, være uoverkommelig udskrivning, ikke mindst hvis der skal lægges pris for transport oveni. Men samtidig giver den længere skoledag kravet om 'åben skole' behov for variation, og det kræver igen nye måder for skoler og museer at samarbejde.

"Brug dit museum!" er et inspirationshæfte for både skoler og museer. Hovedformålet er at give lærere inspiration til at bruge de omkringliggende museer på egen hånd i deres undervisning. Så med ideer om hoveri-rollespil, bogstavjagt og at gøre eleverne til hinandens guider giver 'Brug dit museum!' inspiration til selvstændige forløb, Det er især historiefaget, der tilgodeses, men der er også ideer til dansk og samfundsfag.

Udgivelsen udspringer af projektet Nye Veje, der har til formål at etablere partnerskaber mellem skoler og museer for at udvikle undervisningskoncepter.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.409 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.278 andre er allerede tilmeldt