Brug det lokale museum uden rundviser-betaling

En ny publikation indeholder konkrete ideer til at gøre museumsbesøg med klassen både spændende og fagligt relevant - uden at skolen skal betale for et undervisningsforløb med museums-guide.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolernes økonomi et ofte en ikke uvæsentlig forhindring for, hvor meget lærere og elever kan benytte sig af museers og arkivers tilrettelagte forløb. For mange skoler kan de 400 kroner, et skoletjenesteforløb på et museum typisk koster, være uoverkommelig udskrivning, ikke mindst hvis der skal lægges pris for transport oveni. Men samtidig giver den længere skoledag kravet om 'åben skole' behov for variation, og det kræver igen nye måder for skoler og museer at samarbejde.

"Brug dit museum!" er et inspirationshæfte for både skoler og museer. Hovedformålet er at give lærere inspiration til at bruge de omkringliggende museer på egen hånd i deres undervisning. Så med ideer om hoveri-rollespil, bogstavjagt og at gøre eleverne til hinandens guider giver 'Brug dit museum!' inspiration til selvstændige forløb, Det er især historiefaget, der tilgodeses, men der er også ideer til dansk og samfundsfag.

Udgivelsen udspringer af projektet Nye Veje, der har til formål at etablere partnerskaber mellem skoler og museer for at udvikle undervisningskoncepter.

 

Læs mere

Brug dit museum