Musik
0   12

Ny musikprofil på læreruddannelsen i Roskilde

Direktionen på UC Sjælland besluttede i går at oprette en ny musikprofil på læreruddannelsen i Roskilde. ”Musik er et af de fag, der mangler undervisere. Derfor tager vi initiativet,” siger centerchef Stina Løvgreen Møllenbach.

UC Sjælland sætter til september et nyt musikalsk skib i søen, når læreruddannelsen i Roskilde tager imod et hold studerende, som har valgt den nye musikprofil på uddannelsen. Det er ønsket om at styrke musikundervisningen ude i folkeskolerne og uddannelsen af lærerne, der får UC Sjælland til at starte den nye linje.

Centerchef Stina Løvgreen Møllenbach mødte forleden en 6. klasse på en sjællandsk folkeskole, som var på vej ind i klassen til musikundervisning. Elevernes ord til Stina Løvgreen Møllenbach illustrerer den udfordring, hun mener, mange oplever i folkeskolernes musiktimer.

"De sagde til mig 'vores lærer er ikke uddannet, så vi laver ikke så meget'. De fik ikke lov at spille på instrumenter, og jeg ved egentligt ikke, hvad de så lavede i musik", konstaterer Stina Løvgreen Møllenbach.

"Musikfaget har været lidt trængt, fordi der ikke er mange studerende, som har valgt faget. Og ude i skolerne mangler der undervisere. Derfor tager vi initiativet her", siger hun.

Artiklen fortsætter under banneret

"På UC Sjælland vil vi lave en særlig musikprofil, hvor man udover musikfaget får nogle vildt spændende specialiseringsmoduler med fokus på musik. Man kommer i praktik på nogle særligt udvalgte skoler, hvor man skal arbejde med musik og bevægelse", forklarer centerchefen.

 Faglighed og didaktik i højsædet

UC Sjælland sætter uddannelsesmæssigt et skarpt fokus i den nye musikprofil. Det er nemlig afgørende for projektets succes.

"Man skal ikke bare være god til at spille klaver, man skal være god til at undervise i musik og gøre eleverne nysgerrige, motiverede og sætte dem ind i det fantastiske univers, musikken er," understreger Stina Løvgreen Møllenbach.

"Samtidig med de faglige kompetencer lægger vi stor vægt på, at man skal have nogle stærke didaktiske kompetencer", tilføjer hun.

Udover didaktikken er det afgørende, at de studerende på musikprofilen tilegner sig de praktiske, færdighedsmæssige kompetencer.

"Vi håber måske også, at vi kan få fat i en ny gruppe studerende, som har mod på at deltage i det studiesociale liv på campus udover undervisningen. Spille i bands for eksempel", foreslår centerchefen.

Musikprofilen skal være særlig

Hun understreger, at der i første omgang blot oprettes ét hold på den nye musikprofil. For der er brug for at gøre en ekstra indsats for de nye studerende, når startskuddet lyder til september.

"Vi vil kun have ét hold. For det skal være eksklusivt, det skal være særligt, det skal være super, super fedt", lover Stina Løvgreen Møllenbach.

"Vi lægger stor vægt på, at man både får de praktiske, færdighedsmæssige kompetencer, og det er derfor, der i den nye musikprofil er ekstra soloundervisning, og der er samspil, bands og kor. Vi lægger nogle ekstra ting ved", siger hun.

 Tæt samarbejde med omverdenen

Læreruddannelsen får et meget tæt samarbejde med musikbyen Roskilde, og måske bliver Roskilde Festival på en eller anden led en integreret del af den nye musikprofil.

"Det er også det, der ligger i den åbne skole, at uddannelsesinstitutionerne skal samarbejde med omverdenen. Det gør denne her profil, og vi er allerede blevet spurgt om samarbejde fra flere steder", påpeger Stina Løvgreen Møllenbach.

Musik er som fag obligatorisk på UC Sjællands nye musikprofil, og de to øvrige fag er valgfri. Musikprofilen udbydes nu, og der er ansøgningsfrist 5. juli via kvote 1.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.218 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
119 andre er allerede tilmeldt