Danske Skoleelever
41   2

Ny formand for Danske Skoleelever: Drop snakken om reformen og spørg os

Det er ikke længden, men undervisningen den er gal med. Sådan lyder det fra Danske Skoleelever nye formand, der blev valgt i går.

"Kære voksne. Begrav stridsøksen om reformen, og lad os fokusere på det vigtigste: Eleven i klasselokalet".

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Skoleelever. Ordene kommer fra Jakob Bonde Nielsen, som i går blev valgt som foreningens formand det næste år.

Den nye formand uddyber overfor folkeskolen.dk, at han synes, at diskussionen om reformen eksistensberettigelse overskygger for en snak om skoledagens indhold.

"Reformen fungerer slet ikke optimalt, men vi vil gerne væk fra diskussionen om reformen og i stedet diskutere, hvordan vi sikrer, at eleven i klasselokalet har en motiverende skoledag", siger den nye formand.

Undervisningen er for kedelig

Sidste efterår viste den seneste følgeforskning til folkeskolereformen, at 82 procent af landets skoleelever syntes, at skoledagen er for lang. Det var en stigning fra året før, hvor 76 procent syntes, at skoledagene var blevet for lange med den nye reform.

Men det bør ifølge Jacob Bondo Nielsen ikke føre til en diskussion af længden på skemaerne. Det handler i stedet om, at undervisningen er for kedelig, siger Jakob Bonde Nielsen.

"Elever synes, at skoledagen føles alt for lang, fordi indholdet er for kedeligt og umotiverende. Vi vil ikke tale skoledagens længde. For os er det ikke vigtigt, om den er lang eller kort. For os er det vigtigt, at den er motiverende og lærerig".

Spørg os, hvad vi vil have

Som ny formand har Jakob Bonde Nielsen tre indsatspunkter, som foreningen vil arbejde for, i den kommende tid, hvor han er formand.

"Det handler om elevinddragelse, bevægelse og så skal lærerne møde os elever, hvor vi står", lyder det fra Jakob Bonde Nielsen.

"Lærerne skal spørge eleverne, hvordan de gerne vil undervises. Det hjælper simpelthen ekstremt meget på vores motivation. Og så handler det om, at lærerne skal møde os der, hvor vi hver især står rent fagligt. Det handler for eksempel om, at man godt kan give os forskellige lektier for", forklarer han.

Og så håber han på, at der bliver mere fokus på bevægelse.

"Lærerne synes, at det er for besværligt at gøre til en del af undervisningen. Vores holdning er, at det ikke behøves at blive gjort sværere, end det er. Det handler bare om, at man skal have lidt bevægelse, når klassen er ved at være træt. Så man får gang i blodomløbet, så man bliver klar igen".

Jakob Bonde Nielsen overtager posten efter Jens Vase Poulsen. Han går til dagligt på Byens Skole i Valby. Når Jakob har færdiggjort 9. klasse til sommer, flytter han til Aarhus, hvor Danske Skoleelever har hovedkvarter. Her skal de sammen med 16 andre frivillige unge bo og arbejde for foreningen det næste år.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks