Uskolet

Curlingpolitikere haster rundt og opvarter borgerne med overflødighedshorn af indgreb

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fænomenet curlingpolitikere breder sig. Der er tale om politisk valgte personer, der ser det som deres opgave at opvarte borgerne med stribevis af lovindgreb og reguleringer, så der aldrig rigtig er fred. »Dybest set handler det om, at curlingpolitikerne ikke har tillid til, at borgerne kan finde ud af noget som helst selv«, forklarer en kritiker, der henviser til uddannelsesområdet som eksempel: »Det ene indgreb afløser det andet, de varter op med reformer, banker hele tiden på med nybagte love og er altid parat til at hente flere forslag, fordi de tror, at borgerne er utilfredse«.

Kritikeren mener, at det alt sammen bunder i, at politikerne er fortravlede og har dårlig samvittighed og derfor ikke kan overskue at tage konflikterne. »Det er sjældent ondt ment. Mange af disse curlingpolitikere tror faktisk, at de gør noget godt«.

Børn og unges forhold til bøger »alarmerende« ifølge forældregeneration, der heller aldrig læser

 Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.