Specialundervisning
1   798

Nu kan du prøve at læse som en ordblind

Det kan være svært for lærere og andre sikre læsere at danne sig et indtryk, hvordan en tekst ser ud for ordblinde. Nu har du chancen for at vise eleverne, hvorfor ordblinde har svært ved at ved at få styr på bogstaverne, så det kan se, hvilke udfordringer deres ordblinde kammerater kæmper med.

I køen for igvire firere, nej irgive ferire, næ ivigre friree - nej heller ikke…

Bogstaverne hopper frem og tilbage og gør det næsten umuligt at læse ordene, så de giver mening, i den tekst om et berømt eventyr, som Etlivsomordblind.dk bringer på sin hjemmeside. Og det er helt bevidst.

"Vi ordblinde bliver tit spurgt om, hvordan vi ser tekster og bogstaver? Det spørgsmål er forståeligt, for hvordan skulle en ikke-ordblind bare lige kunne forstå det? Jeg har svært nok ved at forstå hvordan det er for mine venner, som er farveblinde", siger Jesper Sehested Jensen, der selv er ordblind og står bag Etlivsomordblind.dk, hvor han hjælper andre ordblinde.

Dansk tekst giver en bedre forståelse

Artiklen fortsætter under banneret

Det er Etlivsomordblind.dk, som bringer eventyret med de dansende bogstaver. Det findes en tilsvarende tekst på engelsk, men Jesper Sehested Jensen har lavet en dansk version for at give et bedre billede af ordblindes udfordringer.

"Selv om det ikke er alle ordblinde, der oplever en tekst på denne måde, giver teksten en bedre forståelse af, hvad det vil sige at være ordblind, og hvad det er for udfordringer, vi kæmper med", siger Jesper Sehested Jensen.

Du kan se bogstaverne danse via linket til højre for artiklen.

Folkeskolen.dk sætter i anledningen af det første år med den nationale ordblindetest fokus på testen og på undervisning af ordblinde elever. Dette er den tiende artikel i temaet:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
757 andre er allerede tilmeldt