Anmeldelse Uddannelsesvejledning
0   296

KvaN 83 - Vejledning

KvaN 83 - Vejledning

Fakta


Titel
KvaN 83 - Vejledning

Pris
65 kroner

Sider
117 sider

Type
Bog

Forlag
KvaN

Vi er alle vejledere for Vorherre! Denne sentens kunne være indgangsbønnen til det sidste nummer af tidsskriftet "KvaN". Her sættes fokus på begrebet vejledning. I 1970'erne var vejledning lig med skolevejledning og studievejledning. I dag lyder spørgsmålet (citat), om der ikke simpelthen er et vejledningselement i et nutidigt undervisningsbegreb? Dette spørgsmål indkredser tidsskriftet i en række artikler, der belyser, på hvilke områder vejledningspædagogikken indgår i undervisningsverdenen, hvad vejledning er, og hvordan vejledere uddannes.

Artiklen fortsætter under banneret

Artiklerne giver eksempler på god vejledningspraksis og refleksioner over praksis med punktnedslag i teori. Vejledning anskues ud fra uddannelsesvejledning, praktikvejledning, vejledning ved bacheloropgaver, vejledning i forhold til elevplaner i grundskolen og vejledning med læreren som hovedaktør i uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering. Forfatternes vinkling udløser overvejelser omkring forholdet mellem vejledning og læring, de skjulte magtforhold i vejledningsrummet og den kollegiale supervisions vækstpotentiale. Artiklerne belyser, hvordan vejledningselementet er til stede i undervisningsfeltet, og hvorfor lærere/vejledere skal udrustes med begreber og viden på området for at kunne udøve og reflektere over egen praksis.

Lærere og vejledere kan glæde sig over dette nummer, der tjener til afklaring af forskellige faggruppers forståelse af vejledningsopgaven i undervisningens univers. I tidsskriftets ånd er der fyldige kildeangivelser og forslag til videre læsning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
300 andre er allerede tilmeldt