Lærer til lærer

Nøglevedhæng i læder

Som et indledende step i læderarbejde kan følgende være en mulighed. Tekniske fokuspunkter: Arbejde efter skabelon ( her fotokopi af blad ) udskæring med hobbykniv, kanthøvling, prægning i vådt læder ( ledningsstrenge ) opmærkning, brug af sporhjul, syling, syning med sadelmagersting, kantvoksning, overfladebehandling med læderfedt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da vi lige har haft bladet i hånden og fotokopien af bladet - til brug for fyrfadsstagen - og ungerne skal lære de elementære værktøjer og teknikker at kende, inden de skal sy læderskede til deres snittekniv, har jeg puttet denne opgave ind - som, synes jeg selv - er en lige højre.

Børnene kommer igennem de elementære teknikker og lærer de nødvendige værktøjer og deres anvendelse at kende og får et unikt produkt i hænde. Stoltheden er mærkbar:-)

tidsforbrug: 2X2 lektioner.

Bedste julehilsner

Arne