Lærer til lærer

Eksempel på kommunikationskompetancen i praksis

Et eksempel på en elevopgave, hvor de øver det kommunikative.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eksempel på "kommunikations kompetencen" i praksis

Mellemtrins eleverne laver hver især en iBook om det tema de lige har arbejdet med i undervisningen. Et eksempel på en opgave til 5. Klasse kunne se sådan ud:

Tal

Faglige begreber

Du skal udarbejde en bog i ”Bookcreator ”, som handler om det første fagområde Tal, vi har arbejdet med. Mål: Du skal mundtligt kunne forklare de matematiske fagbegreber fra området.Bogen SKAL indeholde følgende sider:Forside (med titlen ”TAL”, samt dit navn i nederste højre hjørne)Positionssystemet - Hvad er positionssystemet - Hvad hedder pladserne som hvert ciffer i tallet 12345 har

At gange og dividere med 10 - Hvad er reglen for når man ganger og dividerer med 10?, 100? og 1000? - Vis 3 eksempler hvor du ganger og dividerer med 10, 100 og 1000. Eksemplet skal laves i en videoDecimaltal - Hvad er et decimaltal? - Giv et eksempel på et decimaltal og omskriv til procentProcent - Hvad betyder procent og hvordan skrives det? Forklar det via explain everythingBrøk - Vis eksempel på, at du plusser og minusser to brøker med samme nævner. -Vis eksempel, hvor du laver uægte brøk om til blandet tal. -Vis eksempel på, hvor du forlænger og forkorter en brøkNegative tal - Forklar hvad negative tal er og kom med eksempel på hvordan det brugesNegative tal - Tegn en tallinje med positive og negative tal - lav en video hvor du bruger tallinjen til at vise hvordan du udregner 4-5-8Alle siderne skal have tydelig overskrift.God arbejdslyst!

Eleverne må bruge alle de apps og hjælpemidler de vil, her er det vigtig de kan forklare hvad de gør. Eleverne afleverer via showbie og her kan man som lærer også give feedback. Eleverne bruger ikke meget tid i undervisningen, det er en del af faglig fordybelse og hjem arbejde.