Handicapidrættens Videnscenter reddet fra lukning

I et halvt år har Handicapidrættens Videnscenter befundet sig i en usikker økonomisk situation, da forhandlingerne om satspuljemidlerne først på året ikke faldt ud til centrets fordel. Men i sidste ende er centret sikret endnu fire års levetid.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var sat 4,7 millioner kroner af om året i en fireårig periode til driften af Handicapidrættens Videnscenter, da forligspartierne for nylig afsluttede forhandlingerne om Beskæftigelsesministeriets satspulje for 2009. Den landsdækkende, selvejende institution med adresse i Roskilde er dermed reddet fra en truende lukning og kan fortsætte sit arbejde på de samme vilkår som de foregående 13 år.

"Vi er meget glade. Vi har gået rundt i uvished i mange måneder, og det har givet et vist pres på medarbejderne. Inden forhandlingerne har vi været i drøftelser med politikere fra alle politiske partier, og vi har mødt stor interesse og imødekommenhed, som vi er meget glade for har resulteret i en fornyet bevilling", siger centerleder Kristian Jensen.

Mange opgaver venter på at blive løst

Centrets formål er at forbedre professionelle menneskers arbejde med handicappede, herunder lærere. Beskæftigelsesministeriets satspulje står for cirka to tredjedele af finansieringen. Resten kommer fra tips- og lottemidlerne, da centret ikke har andre indtægter af betydning.

"Nu kan vi fortsætte med at arbejde på den måde, vi altid har gjort, og vi ser frem til at komme rigtigt i gang med de mange nye projekter, vi har indledt her i efteråret", siger Kristian Jensen.

Centret skal blandt andet i gang med et forsøg om idræt, rehabilitering og job i samarbejde med Egmont Højskolen, det har et projekt om idræt og job sammen med hjerneskadecentret Vejlefjord, og det er fuld gang med at opbygge en hjemmeside om tilgængeligheden til idrætsanlæg.

»Vi skal også lave et forskningsprojekt om idrættens betydning i dagliglivet. Der er heldigvis rigtig meget at gå i gang med", siger Kristian Jensen.

Nordens største specialbibliotek om handicapidræt

Handicapidrættens Videnscenter blev oprettet på initiativ af Dansk Handicap Idræts-Forbund, der igennem en årrække havde registreret et stigende behov for oplysning om handicapidræt i undervisningen og som middel i rehabiliteringen. Videnscentret råder blandt andet over Nordens største specialbibliotek om handicapidræt.