Senest den 28. april er der afklaring for kommunens lærere, siger Henrik Hansen, der mener, at naturlig afgang af lærere kan indfri kommunens besparelseskrav.

Guldborgsund: Lærerformand frygter stor fyringsrunde

Guldborgsund Kommune har bebudet lærerfyringer. Formand for Lolland-Falsters Lærerforening Henrik Hansen siger, at op mod 30 lærere kan miste jobbet. Det tal vil kommunen dog hverken be- eller afkræfte.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge Lolland-Falsters Lærerforenings egne beregninger viser forholdet mellem afskedigelser og ansættelser siden 2011, at naturlig afgang som for eksempel at nogle lærere går på pension, kan løse de økonomiske udfordringer, som Guldborgsund Kommune står med. Formand Henrik Hansen stiller sig uforstående over for, at kommunen ser sig nødsaget til at gennemføre en fyringsrunde. 

"Man ansætter flere, end man afskediger, men samtidig falder antallet af normerede stillinger, og det skyldes jo selvfølgelig naturlig afgang. Så man behøver slet ikke at afskedige for at indfri besparelserne. Men det ved jeg ikke, om de vil forstå inde i byrådet", siger han.

Antal fyringer ikke afgjort

Undervisningschef i Guldborgsund Kommune Morten Mygind Jensen bekræfter, at der er nedskæringer på vej. Det skyldes reform, generelle sparekrav samt en ny styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Guldborgsund Kommune.

"Det kan godt være, at tallet ender på 30 eller 40 eller 20 lærerstillinger, men jeg er ikke særlig optaget af tallet, fordi jeg ikke tror, at det ender så galt, og der er en masse ubekendte faktorer. Derfor vil det også være dybt useriøst at komme med et slag på tasken" siger han til Lolland-Falsters Folketidende.

Senest den 28. april er der afklaring for kommunens lærere, efter skolelederne på et internt møde 24. april skal drøfte, hvor mange der skal varsles afskediget, og hvor mange der skal flyttes rundt mellem skolerne.