Sundhedsminister Astrid Krag satte gang i kampagnen, hvor der skal arbejdes for at få styr på sundheden.

20 skoler får styr på sundheden

Sundhedsminister Astrid Krag overværede i dag elever i 3.klasse diskutere sundhed. Og Ministeren hilste på de gående buschauffører fra 7.klasse. Det skete i forbindelse med ministerens besøg på Grønnemose Skole, der som en af 20 skoler nu deltager i Dansk Skoleidræt og TrygFondens projekt ’Styr på Sundheden’.

Publiceret

Bevægelse Fordi..

Undersøgelser viser, at
• Mennesker, der har haft en aktiv ungdom, får bedreuddannelser end deres passive jævnaldrende
• Fysisk aktivitet forbedrer de kognitive funktioner
• Når man bruger kroppen øges produktionen af stoffet BDNF,som er en slags hjerne-gødning, der fremmer væksten af både nyehjerneceller og forbindelserne mellem cellerne, hvilket bl.a. kanoptimere både hukommelse og læring
• Fysiske aktiviteter booster børn og unges socialedannelsesproces og øger børnenes selværd og reducerer mobning

kilde: styrpåsundheden.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Grønnemose Skole i Gladsaxe er i forvejen en idrætsprofilskole, men de næste fire år kommer sundhed og bevægelse til at fylde endnu mere end sædvanligt både for lærere og elever. Dansk Skoleidræt og Trygfonden, der står bag projekt 'Styr på Sundheden', vil give skolens lærere redskaber til sundhedsundervisningen og hjælpe med til skabelsen af en såkaldt bevægelseskultur, hvor alle elever får rørt sig, hver dag. Projektlederne kommer med gode erfaringer fra pilotprojekter, der har været gennemført på seks skoler de forgangne to skoleår.  

Skoleleder på Grønnemose Skole Henrik Reumert glæder sig over at være en af de 20 skoler, der får lov til at arbejde endnu mere med sundhed - ikke at forstå blot som bevægelse og ordentlig kost, men også som sundhed i form af gode venskaber og glade dage. Lærere og elever har været i gang siden 1. august, fortæller Henrik Reumert og skolen er dermed parat til dagens ministerbesøg ved den officielle indvielse af projekt 'Styr på sundheden'.

"Sundhedsministeren vil blive vist rundt i indskolingen og få indtryk af små bider af sundhedsundervisning. I 3.klasse har eleverne brainstormet på begrebet sundhed og de taler så om, hvad fx gode kammerater betyder for sundhed", fortæller Henrik Reumert.

Gå-bussen    Et sundhedsinitiativ, som ministeren også vil høre om i dag, er Grønnemose Skoles gå-bus-ordning. Endnu er 20 7.klasselever under uddannelse som gå-buschauffører, men når de inden længe bliver certificerede chauffører, vil de fra morgenstunden kunne følge en planlagt rute, samle indskolingselever op ved en række gå-busstoppesteder og over en app give forældrene besked om, at deres børn er afhentet og ankommet til skolen.

"Vi regner med at gå-bussen er i gang inden oktober", siger Henrik Reumert. App'en, der kan holde styr på busruten og være en kommunikationskanal til forældrene, er udviklet af et firma for Dansk Skoleidræt, fortæller han.

Projekt 'Styr på Sundheden' vil, udover at indføre daglig bevægelse i skolen, gøre det lettere for skolerne at opfylde de brede sundhedsfaglige formål i faghæfte 21 for det obligatoriske fag "sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab".

"De første to år med Styr på Sundheden har vist overbevisende resultater. De involverede elever har fået en større viden om sundhed og har formået at omsætte denne viden til handling. Det ses for eksempel helt konkret ved, at nogle af eleverne har forbedret deres kondital i projektperioden, fortæller projektleder Kenneth Regner Christensen i en pressemeddelelse. Indsatserne på Grønnemose Skole vil også løbende blive evalueret, kan Henrik Reumert tilføje.

Læs mere

Se hvilke skoler, der deltager i projketet her.