Ny netportal fra ­professionshøjskolerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Landets professionshøjskoler - og dermed læreruddannelserne - er nu gået sammen om en portal, hvor deres forskning og udvikling vises frem for alverden.

Det har taget en årrække at få portalen, der kan findes på ucviden.dk, sat i søen, og fremadrettet håber professionshøjskolerne at bidrage med viden, der skal hjælpe til at klare velfærdssamfundets udfordringer.

På portalen findes der beskri­velser af undervisningsforløb, forsknings- og udviklingsprojekter.

»Jeg er helt overbevist om, at portalen vil blive et meget vigtigt værktøj til at dele viden. Den øgede tilgængelighed kan sektorens undervisere og vidensmedarbejdere få stor nytte af i forbindelse med udvikling af undervisning, men i høj grad også i forhold til samarbejdet med vores aftagere, som fremover meget nemmere kan få et overblik over, hvilken viden der faktisk findes inden for et givent område. Det er også en stor styrke, at det er lykkedes at etablere en fælles sektorløsning, da det er klart mest brugervenligt set i et aftagerperspektiv«, siger Ulla Koch, der er formand for UC Videns forretningsudvalg under Professionshøjskolernes Rektorkollegium.

Du kan gå på opdagelse i portalen på ucviden.dk