Nationale test
0   419

Rambøll skal evaluere de nationale test

Det bliver konsulentfirmaet Rambøll Management Consulting, der skal stå for den store evaluering af effekten af de nationale test på fagligheden i den danske folkeskole. Fire firmaer havde budt på opgaven til tre millioner kroner.

Rambøll har tilrettelagt et evalueringsdesign med alsidige evalueringsmetoder, der inddrager elever, lærere, skoleledere, forældre og kommuner, hedder det på uvm.dk

Rambøll har gennemført mange evalueringer på folkeskoleområdet for såvel ministeriet som Skolerådet.

Artiklen fortsætter under banneret

Hovedformålet med evalueringen er at få svar på det overordnede spørgsmål: Har indførelsen af nationale test styrket skolernes evalueringskultur og dermed gjort eleverne dygtigere? Men evalueringseksperten, professor Peter Dahler-Larsen har dog tidligere over for folkeskolen.dk udtrykt stor skepsis over for, om evalueringen kommer til at besvare det spørgsmål:

"Hvis man skulle have designet testene med henblik på efterfølgende at kunne vise et klart årsags-virkningsforhold, så havde det været dejligt, hvis man for eksempel havde lavet testene kun på et udvalg af skoler, sådan at man havde tænkt eksperimentelt og holdt resultaterne fra de skoler op mod nogle andre skoler, som ikke havde gennemført testene."

Rambøll går i gang med evalueringsprojektet med det samme og har et lille år til opgaven.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ