Girafferne i Zoologisk Have er gennem adskillige år blevet sponsoreret af Københavns Lærerforening, og Bjarne List Nissen tv. står bag morgensangene "Go' morgen giraffer". Han og kollegaen Anders Jacobsen har fået Københavns Lærerforenings pris Den Gyldne Pegepind for deres indsats for musikken.

Utterslev-lærere får pris for swing, hiphop og morgensang

Musiklærerne Anders Jacobsen og Bjarne List Nissen har netop modtaget en dirigentstok ud over det sædvanlige, Københavns Lærerforenings pris Den Gyldne Pegepind, for deres indsats for musikken.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

KLF's Gyldne Pegepind uddeles hvert år på Københavns Lærerforenings generalforsamling − i år for 19. gang. Formålet med prisen på 25.000 kroner er at sætte fokus på hovedstadens folkeskole, at styrke initiativer og belønne ildsjæle.

Anders Jacobsen og Bjarne List Nissen er blandt andet mændene bag daglig morgensag på Utterslev Skole i Københavns Nordvestkvarter.

"Der er tale om to topprofessionelle skolelærere, der brænder for deres fag og dermed skaber begejstring og kunnen hos deres elever. Derudover er de komponister, og begge har udgivet en række sangbøger", hedder det i begrundelsen.

Anmeldelse: Univers på vers på vers ... på tværs!

Anders Jacobsen, der både i 2007 og 2008 blev kåret til årets børnesangskomponist, har bl.a. udgivet "Univers på tværs" og "Noget at synge hjem på". Bjarne List Nissen, der også har sin egen blog, hvor han går til kamp for musikken (se link til højre), har udgivet "Go´morgen giraffer" og "Skiftende tider og toner" og har en moppedreng af en hiphop-sangbog på trapperne.

"Begge har en veludviklet sans for at skrive sangtekster, der rør børn og unge med dejlig humor med swingende og livsbekræftende melodier".

Anders Jacoben er i øvrigt også aktiv i Dansk Naturvidenskabsfestival, optræder på Copenhagen Jazzfestival og lader trombonen blæse i bl.a. Ib Glindemanns orkester og har i 8 år kørt den velrenommerede Utterslev Jazzcafé. Bjarne arbejder ved siden af organisatorisk i Musiklærerforeningen for at skabe bedre vilkår for det underprioriterede fag og underviser desuden på talrige kurser.

  



Powered by Labrador CMS