Lærerne i Ballerup har flere gange protesteret mod at arbejde på mødeplan. Men fra næste år er der gode chancer for, at de kommer til at arbejde efter en A08-aftale

Endelig ny arbejdstidsaftale til lærerne i Ballerup

Lærerne i Ballerup har siden sommerferien arbejdet efter mødeplan, hvor skolelederne bestemmer start og sluttidspunkt for lærernes opgaver. Men fra næste skoleår er det højst sandsynligt slut. Ballerup Lærerforening har indgået en A08-aftale med kommunen. Lærerne skal tage endeligt stilling til aftalen 22. februar.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er glade for resultatet - og matte i sokkerne efter de sidste uger, der ikke har handlet om meget andet end forhandlinger. Nu skal vi i gang med at orientere medlemmerne, så de kan møde velforberedt til generalforsamlingen. Det er deres beslutning, om aftalen skal indgås - vi anbefaler det", siger formand for Ballerup Lærerforening Niels Kjeldsen på foreningens hjemmeside.

Ballerup Lærerforening: Mødeplaner forringer undervisningen

Forhandlingerne har taget to måneder og har været intense. Men Niels Kjeldsen mener, at aftalen er en stor sejr, der kan få betydning ud over Ballerups bygrænse.

"Vi har fået bekræftet, at når Ballerup Kommune forlader KL-sporet og slår over i forhandlingssporet, så kommer resultaterne. I en tid, hvor regeringen og KL agerer konfrontativt over for landets lærere, og DLF holder ekstraordinær kongres om fire dage, er det ikke noget ringe signal at sende. For nu ikke at overdrive".

Forhandlingerne sluttede 1. februar. Både kommunen og lærerforeningen skal fremlægge resultatet for baglandet, som så skal godkende aftalen.