Haderslevs kommunale skoler er skåret helt ned til et minimum, fortæller kredsformand Bent Hansen.

76 færre lærere i Haderslev

43 lærere skal fyres, mens 33 frivilligt forlader jobbet. Dermed har Haderslev reduceret lærerarbejdsstyrken med cirka 20 procent eller omkring 140 stillinger på to år. Yderligere 60 skal flyttes til et nyt job for at få kabalen til at gå op.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag får 43 lærere i Haderslev en hård besked: De mister deres arbejde på grund af nedskæringer. Udover de 43, der bliver fyret, har 33 frivilligt fundet andre græsgange. De mange afskedigelser er blevet spredt ud over kommunens skoler. "Der er allerede mange ledige i kommunen, så det er en rigtig svær situation, de kommer ud til", siger Bent Hansen kredsformand i Haderslev Lærerkreds.

Den udvalgte - fortælling om en fyring

Reaktion i næste skoleår De nyeste nedskæringer vil kunne mærkes i normeringen efter sommerferien. "Jeg tror, der kommer en reaktion fra forældrene efter sommerferien, når eleverne kommer til at sidde i klasser med 26 i stedet for 19 elever. Samtidig flytter man på grund af inklussionen specialelever til normalundervisningen", siger Bent Hansen. Han frygter, at arbejdsmiljøet vil blive så presset, at der vil komme flere sygemeldinger. Efter skoleåret vil elevernes timetal ligge på minimum, vel at mærke hvis kommunen senere i dag bevilliger 11 millioner kroner ekstra til skolevæsenet. Hvis ikke de penge bliver fundet, skal der fyres yderligere 30 lærere. Udover lærerstillinger i skolevæsenet, har Haderslev tidligere haft en del lærerstillinger tilknyttet døgninstitutioner, men de fleste af de stillinger er også forsvundet nu. Ifølge Bent Hansen handler det om, at nabokommunerne har valgt at lave egne tilbud til eleverne.

I dag skal Bent Hansen været bisider for en række af de fyrede lærere, og i morgen mødes kredsbestyrelsen og taler om det videre forløb.

Haderslev om finansloven: Vi er allerede i knæ