"De 150 millioner kunne jo sagtens gå til Haderslev Kommune alene. Så kan vi få skolevæsenet op på et fornuftigt niveau. Det vejledende", siger Bent Hansen

Haderslev om finansloven: Vi er allerede i knæ

"150 millioner til en læsepulje lyder ikke af meget. Jeg sidder lige nu med et spareforslag på 60 millioner kroner, og så er 150 millioner på landsplan næsten latterligt", siger formanden i Haderslev Lærerkreds som kommentar til Finanslovsforslaget.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Timetallet i Haderslev er i frit fald. Med et spareforslag fra kommunen ryger skolerne helt ned på minimumstimetallet. Det lovmæssige absolutte minimum. Det kunne regeringen jo passende forsøge at forhindre ved at tilføre flere midler, mener lærerkredsens formand Bent Hansen.

I det netop offentliggjorte finanslovsforslag er den eneste konkrete tilførsel af penge til skolerne 150 millioner kroner til en læsefond.

"De 150 millioner kunne jo sagtens gå til Haderslev Kommune alene. Så kan vi få skolevæsenet op på et fornuftigt niveau. Det vejledende", siger Bent Hansen.

Det er fint nok, at der i regeringens nye finanslovsforslag bliver givet penge til læsning. Men der findes jo også mange andre fronter, hvor linjerne er trukket så skarpt op, at nogen snart skærer sig på dem, mener Bent Hansen. På specialundervisningen skal Haderslev for eksempel spare 20 procent af udgifterne, og der er ingen, der sender børn til specialundervisning for sjov, påpeger han.

Kommunerne kan spare på elevplanerne

Finanslovsforslaget nævner også aftalen mellem regeringen og KL, som skal frigøre fem milliarder kroner til service. Her er forsøgene med elevplaner endnu engang nævnt som en besparelse for kommunerne.

Bertel Haarder meldte sidste efterår ud, at nu, hvor lærerne ikke længere behøver at skrive elevplaner i alle fag, kan kommunerne spare 23 millioner kroner.

Men det er en gang hokus pokus, mener Bent Hansen.

"Det er ren talmagi, for det er jo vores egne penge, vi får tilbage."

Læs mere

Finanslovsforslaget