Bondo i spidsen for KTO efter strid om lønløft

De offentligt ansattes organisationer hilser politikernes meldinger om mere i lønningsposen velkommen. Men et flertal i KTO vil melde klart ud, at politikerne ikke skal blande sig, og det har fået Dennis Kristensen til at gå som formand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF-formand Anders Bondo fungerer som formand for den fælles forhandlingsorganisation, der forhandler overenskomsterne for de ansatte i regioner og kommuner, ind til bestyrelsen har konstitueret sig påny.

Striden i forhandlingsorganisationen drejer sig om de mange politiske udmeldinger om mere i løn til de offenligt ansatte. De har fået et flertal i forhandlingsudvalget til at vedtage en udtalelse, som forbundet FOA med Dennis Kristensen i spidsen stemte imod. Udtalelsen lyder:

"I den aktuelle politiske debat er der fra forskellige side rejst ønsker om, at der tilføres ekstra midler til en forbedring af lønvilkårene for de offentlige ansatte.

KTO siger ja til at få tilført ekstra midler til at forbedre lønningerne for de offentlige ansatte.

Men KTO ønsker ikke en politisk indblanding i, hvordan midlerne anvendes ved de kommende overenskomstforhandlinger. Det vil være et brud på den danske model.

Uanset hvor vanskelige de kommende overenskomstforhandlinger på nuværende tidspunkt ser ud til at blive, ønsker KTO at føre disse til ende med henblik på at finde gode løsninger på de mange udfordringer".