Anmeldelse

Kommissær Hammer: Farlige følelser / Kommissær Hammer: Kærlighed på nettet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er to lette spændingsbøger i serien om kommissær Hammer. I begge bøger forfølges den kvindelige hovedperson af en tidligere kæreste.

Fakta:

Titel: Kommissær Hammer: Farlige følelser / Kommissær Hammer: Kærlighed på nettet

Forfatter: Ulla Bendixen

Illustrator: Signe Rød

Type: Bog

Forlag: Alinea

I "Farlige følelser" er hovedpersonen Lotte, en ung kvinde på toogtyve. En tidligere kæreste stjæler hendes bil, hvor tasken med nøgler, pung og mobiltelefon ligger. Hun får tingene tilbage gradvist ved møder, hvor han forsøger at tvinge hende til at genoptage forholdet. Til sidst bliver hun stukket ned. Heldigvis kommer kavaleriet til slut i skikkelse af kommissær Hammer og redder Lotte.

I "Kærlighed på nettet" er hovedpersonen en enlig mor på 39. Hun har haft et uheldigt forsøg med netdating og bliver forfulgt af sin tidligere ven Leif. Da hun har fået en ny ven Jan - også via nettet - følger Leif efter dem og skyder Jan, der dog overlever. Det gør Leif ikke. Han skyder sig selv, da han bliver omringet af politiet.

Bøgerne er ganske spændende og godt fortalt i et let sprog. "Farlige følelser" har et lixtal på 18, og i "Kærlighed på nettet" ligger lixtallet på 22. De har enkle sort-hvide illustrationer.

De kan bruges i specialundervisningen for de ældste elever i folkeskolen samt til undervisning af unge og voksne og til indvandrerundervisning.