Nationale test spændte ben for afgangsprøver

Det var belastningen ved nationale test og digitale afgangsprøver på samme platform, der forleden betød, at serverne bukkede under, da 9. klasserne skulle til afgangsprøve i biologi, oplyser konsortiet bag prøverne i en redegørelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har indkaldt Cowi til et møde i morgen for at drøfte, hvilke konsekvenser forløbet skal have for det videre arbejde. Forløbet har været en belastning for både lærere og elever i folkeskolen - og det er vigtigt, at vi sikrer, at ingen bliver udsat for noget lignende i fremtiden", siger direktør i Skolestyrelsen, Martin Isenbecker. Skolestyrelsen besluttede i fredags at aflyse den digitale afgangsprøve i geografi efter massive problemer med prøveafviklingen i biologi om torsdagen. Problemerne betyder, at 34.000 elever i stedet skal tage prøverne på papir, hvilket medfører en ekstraudgift på landsplan på over 9 millioner kroner.

I redegørelsen erkender konsortiet bag prøverne, at dets vurdering af risikoen ved at anvende samme platform til såvel de nationale test som til afgangsprøverne ikke har været korrekt. Og konsortet har heller ikke i tilstrækkeligt omfang sikret, at aftalte rutiner i forbindelse med afviklingen af afgangsprøverne blev overholdt. Konsortiet med firmaet Cowi i spidsen indstillet på at indgå i en dialog med Stolestyrelsen, om hvordan projektets ledelse og organisation kan styrkes med henblik på den fremtidige planlægning.

Læs hele redegørelsen via linket til højre.

Læs mere