Anmeldelse Engelsk
0   94

SOS Save Our Sam

Fakta<p>Forfatter: Edward Broadbridge, Merete Olsen og Gitte Tjellesen</p><br /><p>Storybook: 40 sider plus cd, 121,25 kroner </p><br /><p>Fun and Games: 56 sider, 52,50 kroner </p><br /><p>Teacher's Guide: 966,25 kroner </p><br /><p>Teacher's cd: 643,75 kroner</p><br /><p>Serie: Wings 4. klasse</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Endnu en gang har forfatterne bag "Wings" slået til med et inspirerende, velillustreret og varieret materiale beregnet for 4. klasse. I dette tilfælde er der tale om "SOS Save Our Sam", som er efterfølgeren til "Daffi the Dragon".

Artiklen fortsætter under banneret

Elevens grundbog, som stadigvæk holder sig inden for fantasygenren, fortæller den fortsatte historie om dragen Daffi. Denne gang drager Daffi til London, hvor han møder børnene Abby og Rajiv. Sammen redder de Daffis ven, prinsesse Sam, fra en væmmelig heks ved at løse tre gåder. Undervejs i fortællingen bliver eleverne introduceret til mange forskellige emner, som repeterer ordforrådet fra 3. klasse og udvider det med nye interessefelter. Elever kan for eksempel stifte bekendtskab med ord, der drejer sig om transport, mad og drikke, hus og hjem, familie og venner, skoleforhold, klokken, forskellige job, eventyr og spøgelseshistorier.

Alle disse ord og flere til kan børnene møde på den elev-cd, som er indlagt bagerst i grundbogen. Eleverne får hermed en god mulighed for derhjemme at kunne lytte til cd'en i ro og mag. Elevens cd rummer dog ikke alle raps, sange og lytteøvelser, men de kan findes på den tilhørende lærer-cd. Denne indeholder ligeledes en cd-rom, hvorfra man kan printe farvebilleder, der kan bruges som transparenter på en overheadprojektor. Det giver mange muligheder for en kvalificeret snak med eleverne, når man sammen kan se på billederne.

Forfatterne bag materialet har med held lagt stor vægt på anvendelsen af forskellige læringsstile. Det kan man eksempelvis se i arbejdsbogen "Fun and Games", som blandt andet benytter sig af sang, tegning, tale, læsning, skrivning og lytning. Alle instruktioner til arbejdsbogen er på engelsk til dette klassetrin, hvilket jeg ser som en fordel. Desuden giver arbejdsbogen god mulighed for pararbejde og indsamling af materiale til elevens egen portfolio.

Det er på bedste vis lykkedes for forfatterne at imødekomme de fire centrale kundskabs- og færdighedsområder i Fælles Mål, så læreren skulle hermed kunne opnå de foreskrevne trinmål efter 4. klasse. Det er for eksempel meget interessant, at materialet inddrager elementer fra hindukulturen, som er meget fremherskende i Storbritannien.

Hvis du ønsker en nøjere beskrivelse af materialets idegrundlag og pædagogiske hensigter, kan det anbefales at anskaffe sig lærervejledningen. Denne indeholder desuden en nøje gennemgang af hvert kapitel, arbejdsark, kortspil, lækre papirdukker og et kort over London. Dette kort, som eleverne garanteret vil nyde at gå på opdagelse i og sammenligne med det rigtige London, viser både sande og opdigtede lokaliteter.

Formodentlig vil fantasygenren med dens blanding af noget imaginært og realistisk stadig kunne appellere til børn i 4. klasse, men hvis forlaget påtænker at udvide serien til 5. klasse, tvivler jeg på, at personkredsen og emnevalget kan blive ved med at interessere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.761 andre er allerede tilmeldt