Anmeldelse Lærer- og efteruddannelse
0   182

Kvan 70

Fakta<p>115 sider, 65 kroner i løssalg</p><br /><p>Telefon 8610 2100</p><br /><p>Forlag: Tidsskriftet Kvan</p>

Er en viden med baggrund i praksis eller i teori det bedste grundlag for udøvelsen af professionen som lærer? Det kan se ud, som om teorisynet er lidt i defensiven og må forklare sig lidt mere end den umiddelbare og direkte anvendelige praksislæring. Hvis der kan drages en konklusion af bogens ti artikler, må det imidlertid nok være den, at praksis og teori ikke skal betragtes hver for sig, men indgå i en syntese, som sætter praksis i perspektiv og for eksempel forebygger en forstening af lærerens undervisningspraksis.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er ikke sikkert, at vi kommer så meget tættere på et svar i teori/praksis-diskussionen i denne artikelsamling, men gennem indlæggene får vi udpeget og diskuteret en række vigtige og aktuelle problemstillinger. Forfatternes synsvinkler er tilpas forskellige og sikrer, at vi kommer ud i de forskellige hjørne såsom arbejdspladslæring og mesterlære, praksis i seminariefagene og det skolastiske paradigme.

Fagligt kvalificeres bogen af et indledende afsnit, som gennem eksempler fra skolehverdagen fører læseren ind på emnet og klargør forskellen mellem teoretisk viden og praktisk viden. Ofte sættes de to typer op imod hinanden af hver sine proselytter, men artiklen peger derimod på et dialektisk samspil mellem dem.

En hurtig gennemgang af Aristoteles vidensformsteori forsyner læseren med begrebssæt, som vil skærpe forståelsen af problemstillingerne og give et godt grundlag i en aktuel, varm debat.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ