Ballerup-lærere siger fra over for besparelser

Hvis den fine dyre nye rådhuspladsbelægning ellers kan tåle det, vil alle Ballerup Kommunes lærere demonstrere foran rådhuset på næste torsdag, når byrådet skal vedtage budgettet. Der er lagt op til fjernelse af 40 lærerstillinger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har mange flotte forkromede udviklingsprojekter her i kommunen - senest har man søsat en fin pjece med De Skolepolitiske Mål, som er blevet til i en meget fin proces, hvor man har hørt alle involverede. Men en del af initiativerne koster resurser, og samtidig vil man så nu spare 6 millioner kroner ved at genforhandle vores løn- og arbejdstidsaftaler. Devil formentlig gå ud over vores forberedelsestid, så der kan spares cirka 18 stillinger", fortæller Niels Kjeldsen fra Ballerup Lærerforening.

I en kommune, hvor forældrene i forvejen er stærkt utilfredse med vikardækningen, planlægger man nu bevidst at operere udelukkende med løst ansatte ikke-læreruddannede vikarer for at spare, der er planer om at fjerne deletimerne i de kreative fag på mellemtrinnet og meget andet. Det hele kommer oven i en akut nedskæring i eleverne timetal i dette skoleår:

"Folk på skolerne er også meget vrede over, at man på én gang vil spare i alt cirka 40 lærerstillinger og samtidig vil flytte flere pædagoger fra fritidshjemmene ind i skolerne om formiddagen. Man siger, at det handler om, at pædagogerne kan noget, lærerne ikke kan - men det ligner økonomitænkning", mener Niels Kjeldsen.

Kommunalbestyrelsen har også kalkuleret med, at man ved oprettelsen af 10. klasse-skoler kan spare penge, fordi man satser på at 10 procent flere så vil droppe det 10. skoleår.

Rundt om på skolerne har der været møder om budgettet i den forløbne uge, og byrådet har fået mange indspark til budget-debatten fra skolerne:

"Man tænker sig at bibeholde (og udvider nu med it-satsning for kommende 3.-klasser) alle de synlige og medieegnede prestigeprojekter (børnekulturfestival, tidsskriftet 'Børn i Ballerup', Børnerådsdag, elevkantiner, idrætsprojekt, halbyggerier og -erhvervelser, kunst i skolen osv.) Samtidig skæres grundydelsen helt ind til benet", skriver lærerne på Lundebjergskolen i deres udtalelse og sammenligner Ballerups skolevæsen med kejseren, der ikke havde noget tøj på.