Anni Herfort generalsekretær i FN-forbundet

Danmarks Lærerforenings tidligere formand, Anni Herfort, tiltræder til august som generalsekretær i FN-forbundet - en uafhængig organisation, der arbejder for at styrke interessen for FNs arbejde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad kan man beskæftige sig med, der er mere relevant end fred i verden og retten til sundhed, uddannelse og gode livsvilkår?", spørger en glad Anni Herfort, der for et år siden meddelte, at hun ville forlade DLF efter syv år som formand.

"For mig er FN et meget vigtigt organ, hvis betydning er lige så stor og hvis formål er lige så vigtigt, som dengang FN blev etableret. Og FN-forbundets arbejde er i smuk overensstemmelse med DLFs arbejde i den tredje verden for demokrati og retten til uddannelse", tilføjer hun.

"Jeg kan bidrage med min organisationserfaring og mit netværk både her i landet og internationalt, hvor FN-forbundet støtter de steder, hvor man har svært ved at få etableret nye FN-forbund. Og så har forbundet også en omfattende skoletjeneste, der arbejder med undervisning og information om FNs arbejde".

Danmarks Lærerforening er i øvrigt også blandt de mange organisationer, der er medlemmer af FN-forbundet. Forbundet er tværpolitisk og forholder sig "kritisk og konstruktivt til spørgsmål, der vedrører FN".

Læs mere