Anmeldelse Matematik
0   49

Matematikunderviserens bibel

"Håndbog om matematik i grundskolen" er ikke en håndbog i gængs forstand, men en omfattende samling af vigtige fagtekster forfattet af nogle af landets allerbedste matematikdidaktikere.

Håndbog om matematik i grundskolen - 2. udgave

Fakta


Titel
Håndbog om matematik i grundskolen - 2. udgave

Pris
500

Sider
614

Forlag
Dansk Psykologisk Forlag

"Håndbog om matematik i grundskolen" er en brugsbog for alle, der har deres gang inden for matematik i grundskolen. Bogen er et must for enhver skoles fagbibliotek, matematikfagnørder, lærerstuderende, matematikvejledere, skolens støttecenter med videre.

Artiklen fortsætter under banneret

"Håndbog om matematik i grundskolen" fylder som biblen i reolen, og indholdsmæssigt er den på et meget højt fagligt niveau, men er skrevet i et lettilgængeligt sprog, så vi alle kan være med. Bogens 613 sider er struktureret i seks overordnede temaer: "Matematik som fag", "Læring af matematik", "Undervisning i matematik", "Analoge og digitale læremidler", "Elever med særlige behov" og "Samarbejde, vejledning og rådgivning". Alle temaer, som er aktuelle på ethvert lærerværelse og i ethvert matematikfagteam.
Bogens 33 kapitler er forfattet af nogle af landets allerbedste og erfarne matematikdidaktikere suppleret med enkelte oversatte norske og svenske. Bogens seks temaer er alle dækkende beskrevet og opdateret i forhold til førsteudgaven fra 2013.

Jeg er specielt optaget af, at alt for mange elever er udfordrede i normalundervisningen. Elever, som har potentiale til at klare sig bedre fagligt og socialt, hvis der bliver taget de rette didaktiske og pædagogiske hensyn. Op mod hver tiende elev består ikke folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik, det vil sige, at de får under 02 i karakter. Det er triste tal, som er uforandrede i de sidste mange år. For mig at se grundskolens største udfordring, som vi skal og kan gøre noget ved. Jeg vil derfor gerne gøre bogen til pligtlæsning for alle matematikfagteam, skolernes støttecentre og skolepsykologer. Glem al luksussnak om test, teknologiforståelse, it eller ej, og lad os alle koncentrere os om, hvordan vi får skabt læringsrum for alle vores elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.295 andre er allerede tilmeldt