Debat

Direkte formandsvalg, tak

Ny formand bør varsle nye tider. Det er både tiltrængt og efterspurgt ude på lærerværelserne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så har alle fået vasket deres tøj efter Sorø mødet, og er nu klar til kongressen, som åbner lige om lidt. Der skal vælges ny formand, og jeg håber inderligt, at det bliver den sidste kongres, hvor medlemmerne ikke kan vælge deres egen formand. Vel at mærke de medlemmer, som betaler hele festen. Hvad er egentlig argumentet for, at lærerne ikke kan vælge deres egen formand? Er der nogen, der har et bud på det? Et direkte valg kunne måske åbne op for nogle andre typer, som kan modernisere DLF (var der nogle, der sagde tiltrængt) , så den bliver bedre til at sætte en dagsorden, der kan høres. 

Lad mig komme med et eksempel, som efter min bedste overbevisning måske er velfærdsdanmarks største skandale. Der er kommuner i Danmark, hvor 20 - 25% af undervisningen dækkes af vikarer. Jeg gentager lige: 20 - 25% dækkes af vikarer. Det er gået fuldstændig under radaren. Ingen taler om det. Ikke engang os selv. Måske er der blevet snakket lidt om det i kaffepausen på Sorø mødet, og måske det også sker på kongressen. Hvad ved jeg? Jeg er lærer, så jeg er ikke inviteret. Det er bare én vanvittig historie - blandt mange - fra vores verden, som overhovedet ikke fundet vej til medierne og politikerne. Til gengæld har BUPL i den grad fået normeringer på dagsordenen. Og Claus Oxfeldt fra politiforbundet sætter også den ene dagsorden efter den anden, og kommer hjem med en kæmpe pose penge hvergang.

Hvor er fornyelsen? Måske der er lidt for mange med gråt hår, og for få, der er på snapchat, når dørene åbner til kongressen. Måske også lidt for mange, der har været lidt for længe væk fra klasseværelserne, hvor eleverne er? Der er grundlæggende brug for en ny struktur, så der kommer helt nye ansigter med på den næste kongres. Måske ligefrem nogen, der er under 30 år. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Men der er altid håb. Der er da nogle forholdsvis unge kandidater, som kunne være det friske pust, som der er brug for. Hvem der end bliver, så er opråbet fra lærerværelserne, at der skal ske noget nyt NU!! DLF er noget, der ligger fjernt og langt væk. Folk er fuldstændig ligeglade med hvem der er hovedstyrelsesmedlemmer, og de kender ikke strukturen i DLF. De betaler troligt deres kontingent, for det er sådan noget lærere bare gør. Men som TR må jeg også bare sige, at medlemmerne fortjener bedre!!

Ordforklaring:

Sorø møde: et møde på Sorø Akademi, hvor 250 mennesker diskuterer, hvad der er brug for i folkeskolen og hvordan folkeskolen udvikler sig. Der er ingen lærere med på sorø mødet, men til gengæld er der er masse konsulenter, universitetsfolk, politikere og pseudoarbejdere (forvaltningsfolk embedsfolk og DJØFkøbing). 

Snapchat: også bare kaldet snappen - er et socialt medie, som er de unges foretrukne platform. Det er kendetegnende ved, at billederne kun vises i få sekunder, hvorefter de forsvinder😉

I må have en rigtig god kongres.