Anmeldelse Fysik/kemi
0   64

Gør dig forståelig

Naturfag er også sprogfag, og det er ikke nok, at eleverne lærer at læse. Eleverne skal lære at læse for at lære. Forskellige læseformål fordrer forskellige læsestrategier.

Fagsprog i naturfag

Fakta


Titel
Fagsprog i naturfag

Forfatter
John Polias

Pris
350

Sider
200

Serie
Didaktikserien

Forlag
Akademisk Forlag

"Fagsprog i naturfag – At læse, skrive og ’gøre’ videnskab" er forfattet af John Polias, som har været bannerfører for genrepædagogikken i en menneskealder. Grundtanken bag genrepædagogikken er at tydeliggøre de genrer, der er på spil i skolen, så eleverne kan gennemskue, hvilke faglige krav der stilles til dem. Målet er, at den faglige undervisning og læring bliver støttet sprogligt, og at der skabes stilladser for de elever, der har behov for det. Alle elever skal have redskaber til at begribe, håndtere og finde læsningen af fagtekster meningsfuld. Bogen gennemgår de naturfaglige genrer.

Artiklen fortsætter under banneret

I bogens første del er der fokus på, hvordan læreren kan opbygge elevernes kendskab til sproglige mønstre og strukturer. Dernæst gennemgås de sproglige resurser, eleverne skal beherske for at skrive fagtekster i naturfagene. Med konkrete pædagogiske værktøjer til undervisning i læse- og skrivefaglighed.

Vi kender alle til at blive misforstået og tale forbi hinanden. Fokus på at styrke elevernes fagsprog er en systematisk måde at stilladsere elevernes læring i naturfagene på. "Fagsprog i naturfag – At læse, skrive og ’gøre’ videnskab" er et rigtig godt redskab på vejen.

"Fagsprog i naturfag – At læse, skrive og ’gøre’ videnskab" har læreruddannelsens naturfagsdidaktiske undervisere og lærerstuderende som sin primære målgruppe, men er også oplagt som fordybelseslæsning for både naturfagslærere, læse- og naturfagsvejledere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.641 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
452 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.584 andre er allerede tilmeldt