Anni Herfort: Jeg går af til oktober

Danmarks Lærerforenings formand imødegik til morgen det planlagte stormløb imod hende ved at meddele, at hun går af som formand i utide på kongressen i oktober. Dermed håber hun, at fokus ved dagens kongres vil komme på at forbedre lærernes forhold.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dengang jeg blev valgt, blev jeg interviewet i Folkeskolen. Dengang anede jeg ikke, at jeg ville blive formand, men jeg sagde, at jeg maksimalt ville sidde i to perioder. Jeg er nu i gang med min anden formandsperiode, og det har ikke på noget tidspunkt været min plan, at jeg skulle have en tredje", sagde Anni Herfort mod slutningen af sin indledningstale til kongressen i Bella Center i København.

"Det næste ordinære formandsvalg skal finde sted lige før, vi skal i gang med at forhandle ny arbejdstidsaftale. Det vil være ganske urimeligt, at hele optakten skal gennemføres under én formand og forhandlingerne af en ny formand. Derfor skal vi have et formandsvalg på kongressen til oktober, hvor jeg har besluttet at fratræde".

Anni Herfort henviste til DLFs Udviklingsprojekt, hvor mange medlemmer har givet udtryk for, at Danmarks Lærerforening bruger alt for megen tid på intern splid og mudderkastning.

"Situationen er blevet så grotesk, at jeg har været nødt til at skrive til arbejdsgiverne for at få dokumentation for, at jeg ikke er fuld af løgn (med hensyn til pensionsforholdene for den såkaldte 93-gruppe, red.). Men jeg vil gerne understrege, at min fratræden ikke er begrundet i, at jeg erkender, at jeg har gjort noget forkert. Og det er heller ikke for at undgå tæsk i dag. Men jeg håber ved at komme med den her meddelelse, at fokus i kongressens diskussion kan komme på noget, der er langt vigtigere end min person, nemlig på, hvordan vi skaber de bedst mulige forhold for medlemmerne - også hvad angår arbejdstid og pensionsforhold", sagde Anni Herfort med henvisning til dagens dagsorden.