Anmeldelse

Sådan håndterer du konflikter

Sådan håndterer du konflikter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der udgives mange bøger om konflikthåndtering, så hvorfor udgive en mere? Umiddelbart er der ikke meget nyt under solen, men graver man sig længere ned i bogen, bliver man fanget på flere måder - af det gode sprog, af holdningen til, at konflikter ikke skal løses, men håndteres. Alle samspil rummer latente konflikter, og man bør ikke umiddelbart undgå konflikter, men være åben over for, hvad konflikter kan lære os om hinanden.

Fakta:

Titel: Sådan håndterer du konflikter

Forfatter: Peter Wick

ISBN: 9788750041320

Pris: 249 kroner

Sider: 136 sider

Type: Bog

Forlag: Akademisk Forlag

Er man ny på emnet, kan denne bog meget vel være det bedste sted at begynde, fordi den er så velstruktureret og nem at gå til. I første del lærer man om, hvad konflikter er, og hvordan de udvikler sig, anden del viser tre forskellige motiver i den situationelle konflikthåndtering: effektadfærd, umoden/grænse­søgende adfærd og kriseadfærd. Bogens tredje del fokuserer på, hvordan man får den ønskede gennemslagskraft i hverdagen og får de pædagogiske redskaber ordentligt implementeret.

Situeret, handlingsorienteret, processer, aktivt og praksisnært. Bogen rummer alle hurra-ordene. Det er positivt ment, fordi der er mange konkrete redskaber til pædagoger og lærere, så de kan få mere gennemslagskraft - og ikke bare blive bedre teoretikere.

Og endelig er bilagene bare guld. Her er virkelig noget at hente: konflikttrappen, det optrappende/nedtrappende sprog og mægling. De er lige til at få kopieret op i stort format og hængt op på lærerværelset, så man får dem lært udenad. Og herved er en god idé givet videre.