Anmeldelse

Trendy insekter

Man får næsten lyst til at flytte på landet, men byen dur også, når der studeres insekter på en lidt mere alternativ måde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uden bagtanke falder bogen ”Insekthaven – med blomstereng og insekthoteller” ind i denne sommers store diskurs om insekter. De er blevet trendy, de små kryb, og man kan snart ikke åbne en avis eller et festivalprogram, uden at man støder på nye vinkler i insektdebatten. Man får den tanke, at de nærmest kan blive redningen på den moderne civilisations udfordringer.

Fakta:

Titel: Insekthaven

Forfatter: Lars J. Larsen

Pris: 200

Sider: 125

Forlag: Forlaget Bogprint

Forfatteren til denne bog har dog en mere ydmyg ambition, nemlig at skabe en bog, der giver inspiration til primært haveejere, men også undervisere, således at de kan skabe deres egne små oaser for krybende og flyvende små væsner. Insekthoteller, som er et af de centrale temaer, kan som det eksemplificeres i bogen anvendes i naturfagsundervisningen, for eksempel i kombination med faget håndværk og design.

I bogen er der fine eksempler på, hvordan man med få materialer og overskuelige resurser kan bygge levesteder for insekter og spindlere, som eleverne kan følge, artsbestemme og beskrive. I en gengivelsen af et konkret undervisningsforløb får vi i tillæg indsigt i, hvordan it kan inddrages, ved at eleverne selv skal udarbejde en e-bog. Der lægges også op til, at ældre elever kan videreformidle deres viden til yngre elever.

Alt i alt fremstår bogen måske som lidt nørdet, men trods det lidt simple layout ”holder” den. Den giver indspark til, hvorledes man på en ny måde kan arbejde med det lidt gennemtærskede tema om insekter. I denne sommer blev bogen afsæt for intense insektstudier af denne anmelder til stor ”gru/glæde” for de yngre generationer.