Formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup har svært ved at tro på, at lærerne på de frie skoler får en aftale på mandag.

Frie skoler: Gymnasielærernes aftale er noget bras

Staten ønsker, at de frie skoler får en aftale, som ligner gymnasielærernes. Hvis staten ikke ændrer holdning bliver der ingen aftale, lyder det fra formanden for de frie skoler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Gymnasielærernes aftale er noget bras". Sådan lyder det fra formand for frie skolers lærerforening Uffe Rostrup. Og netop gymnasielærernes aftale er udgangspunktet for den arbejdstidsaftale, som staten har præsenteret de frie skoler for. "Det eneste, de har smidt på bordet, er et papir, der ligner mistænkelig meget det, som gymnasielærerne har fået. Og det vil vi ikke have", siger Uffe Rostrup.

Erhvervsskolerne: Nej tak til gymnasielærernes aftale

Pres på lærerne  Næste forhandlingsmøde for de frie skoler er mandag den 25. februar. Dagen før lærernes formand Anders Bondo skal til de afsluttende forhandlinger om folkeskolelærernes arbejdstidsaftale. "Vores møde er lagt der for at lægge pres på lærerne. De har allerede lagt maximalt pres på lærerne ved at indgå en aftale med GL. Den er der ingen af os, der griner af. For det er en rigtig dårlig aftale", siger Uffe Rostrup, som mener, at gymnasielærerne har solgt aftaleretten, og at aftalen vil føre til mere optælling og mere bureaukrati.  Uffe Rostrup har svært ved at tro, at lærerne på de frie skoler får en aftale på mandag. Men der er også tid endnu. På statens område kan organisationerne forhandle indtil 10. marts, mens folkeskolelærernes arbejdstidsaftale efter planen skal være færdigforhandlet allerede den 28. februar.  "Hver eneste gang vi går til forhandlinger, satser vi på, at der kommer et gennembrud. Men gennembruddet skal komme ved, at der rent faktisk er noget at forhandle om. De skal sætte sig ved bordet for at lave en god aftale og ikke for at tromle os. Og det synes jeg ikke, der er lagt op til", siger Uffe Rostrup.

Skolelederne ønsker fælles arbejdstidsaftale

"Man kan ikke konflikte sig til engagerede lærere" Danmarks Lærerforening følger frie skolers forhandlinger tæt. Dels fordi aftaler har en tendens til at have en afsmittende effekt, men også fordi DLF har medlemmer, der er ansat på private gymnasiers grundskoler. Og de medlemmer har fælles overenskomst med Frie Skolers Lærerforening. "Vi får alle steder præsenteret GL-aftalen. Den kan vi ikke bruge til noget. Hverken på de private skoler eller i folkeskolen", siger formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen. "Hvis arbejdsgiverne holder fast i den model, så bliver det svært at nå et resultat. Men vi bider os fast i bordet for at få en aftale. Ingen vinder noget ved at arbejdsgiverne kaster os ud i en konflikt. Man kan ikke konflikte sig til engagerede lærere".