Film giver tosprogede indblik i specialundervisning

Om kort tid modtager PPR-kontorerne i københavnsområdet filmen "Alle har ret til at lære". Filmen giver tosprogede forældre indblik i den undervisning, der finder sted på en amtslig specialskole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Filmen følger Aiman Farooq, som i dag går i 6.klasse på Skovmoseskolen i Rødovre, og Reza Galpassand, som har sin skolegang på Kirkebækskolen i Vallensbæk.

"Da Aiman startede i skolen var der ikke noget informationsmateriale til tosprogede familier. Det savnede jeg. Jeg kunne godt have brugt en film som 'Alle har ret til at lære' til at give min familie et billede af, hvad det var for en skole, Aiman skulle starte på", siger Aimans mor, Robina Farooq.

Filmen er speaket på syv forskellige sprog. Den har premiere onsdag den 28. april og vil derefter blive distribueret til de kommunale Pædagogisk Psykologiske Rådgivninger i amtet, som kan vise filmen, når de taler med tosporgede forældre om muligheden for et specialskoletilbud:

"På den måde kan filmen være et oplæg til samtale, og det er en fordel, at forældrene ser den sammen med en fagperson en psykolog eller pædagog - som kan være med til at svare på spørgsmål. Vi håber derfor, at filmen vil få forældrene til at stille spørgsmål, som de ellers ikke ville have stillet", siger kontorchef Anette Holst, Københavns Amt.