Anmeldelse:

Sjov med tysk grammatik

Film Noir-stemning går fint i hånd med uregelmæssige verber i nyt grammatikspil til tysk.

Publiceret

Fakta:

Das Verbrechen im Hotel

3.999 kroner

Udgiver: Minlæring Studio

Det skal være sjovt at lære sprog, det er tilgangen hos Minlæring studio, der skaber undervisningsmaterialer som brætspil og træningshæfter. Deres produkter er primært analoge men med QR-koder er der adgang til dertilhørende film og lydfiler.

Das Verbrechen im Hotel er et nyt tyskspil og det er virkeligt lækkert at have i hænderne. Layoutet og spillepladen er flot sat op, og de små animationsfilm er velproducerede med autentisk tysk sprog. Mine elever havde en oplevelse af, at de let kunne forstå filmene og instruktionerne. Spillet kan spilles af 2-6 personer og et klassesæt består derfor af fem spil. Det kræver opmærksomhed og koncentration at komme i gang med spillet for der er mange kort og opgavetyper og de skal lægges rigtigt op.

Eleverne skal opklare en forbrydelse, på deres vej gennem hotellets rum samler de information og ledetråde. For hvert rum i hotellet eleverne kommer til, skal de se en kort animeret film, de scanner koden på kortet og bliver ført videre i fortællingen. Hver film introducerer en ny mistænkt såvel som et grammatisk område, der skal arbejdes med. Områderne er verber, adjektiver, kasus, præpositioner, pronomener samt substantiver og artikel. Spilleren eller holdet stilles en opgave og ved rigtigt svar trækker man et kort med en ledetråd. Ud fra samlingen af ledetråde vurderer spillerne til sidst, hvilket karakterkort der passer på morderens beskrivelse. Derefter afprøver spillerne, om de er lykkedes med at vælge den rigtige gerningsperson, afsløringen sker via QR-kode.

Spillet er differentieret i tre sværhedsgrader, hvor det letteste, der hedder Kriminalmeister er henvendt til elever i udskolingen. I 9. klasse vil der være elever der skal stå på tæer i nogle af opgaverne, så jeg kan lide tilgangen hvor eleverne spiller på hold, og taler om opgaven. Derudover er der to opgavesæt henholdsvis Kriminalkommisar og Kriminaldirektor, der anbefales til gymnasieelever, i hvert sæt er der en ny morder.

Materialet bygger på et kommunikativt sprogsyn og i Das Verbrechen im Hotel lykkes det hele rigtigt godt. Det er tydeligt, at der er gjort noget ud af helhedsoplevelsen, og underholdningen er i top selvom opgaverne tester din viden om grammatik og din evne til at anvende den.