John Jørgensen fortsætter som forstander for det nye specialtilbud.

To regionale specialtilbud bliver til ét

Institut for Kommunikation og Handicap - Tale, Høre ogSpecialrådgivning. Det hedder et nyt specialiseret tilbud under Region Midtjylland, som bliver en realitet, når to institutioner fusionerer ved årsskiftet. I forvejen arbejder de tæt sammen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nye specialtilbud er resultatet af en fusion mellem Tale & Høre Instituttet med hovedafdeling i Risskov ved Århus og Børn og Unge Centret Rehabilitering med hovedafdeling i Århus midtby. Formålet er at samle ekspertisen, så borgerne får et mere målrettet tilbud, hvor ekspertviden fra begge enheder kan indgå.

De to institutioner tilbyder i dag ambulant udredning, rådgivning og undervisning til borgere med forskellige typer handicap. Tale & Høre Instituttet har ydelser inden for tale, høre og sprog og Børn, mens Unge Centret arbejder med ambulant behandling og rådgivning til familier til børn og unge med handicap.

Den ene forstander fortsætter

Tilsammen beskæftiger de to tilbud 176 medarbejdere. De har forvejen et tæt samarbejde, for eksempel om borgere med senhjerneskader eller autisme, og undervisningen og rådgivningen fortsætter fra de hidtidige adresser.

Forstander for det nye institut bliver John Jørgensen, der i dag er forstander på Tale & Høre Instituttet.

Leif Nord, der har stået i spidsen for Børn og Unge Centret Rehabilitering, siden det blev oprettet under navnet Småbørnscentret i forbindelse med en sammenlægning af Århus Amts handicaptilbud i 1997, går på pension efter næsten 40 års arbejde med handicappede børn og unge.