Skoler hædret for deres dialog med samfundet
Lindevangsskolen på Frederiksberg modtog torsdag aften Kommunikations-prisen 2001 for sit arbejde med et etisk regnskab. Arbejdet har i høj grad medvirket til at nedbryde barrierer mellem og eleverne og deres familier. Der blev uddelt tre priser for skolers dialog med det omgivende samfund.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Lindevangskolen på Frederiksberg fik 1. prisen på 25.000 kr. for sit systematiske arbejde med at inddrage elever, forældre og alle medarbejdere i en dialog om ønsker og krav til skolen siden 1996 via et etisk regnskab:
"Processen er gennemført for skolen som helhed og for hver enkelt klasse og er fulgt op med målinger af, om ændringerne har virket. Arbejdet har i høj grad inddraget de tosprogede elever og deres familier", sagde formanden for priskomiteen Lars Kolind. "Resultatet er blevet større tilfredshed, engagement og øget tilstrømning af elever".
2. præmien på 15.000 kr. gik til Bakkeskolen, Højboskolen, Veng Fællesskole, Hørning kommune og det lokale Erhvervsråd for en dialog med det lokale erhvervsliv gennem projektet Åben Virksomhed, som har skabt samarbejde og nye kontakter mellem skole og erhvervsliv.
3. prisen på 10.000 kr. gik til Skelhøjeskolen i Ebeltoft , der har udarbejdet et omfattende program for sin kommunikation med det omgivende samfund om emner som mobning og information ved sygdom og dødsfald.
Det er Dansk Kommunikationsforening, der uddeler Kommunikationsprisen en gang om året. I år havde man valgt, at prisen skulle gå til folkeskoler, og der var indkommet i alt 42 forslag til modtagere af prisen, som er sponsoreret af Dansk Arbejdsgiverforening.