Anmeldelse

Skolebestyrelsen, hæfte 1 - Hvorfor og hvordan / Skolebestyrelsens arbejdsområde

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nye skolebestyrelser står for at skulle begynde arbejdet på skolerne.

Skolerne bugner allerede af bøger, hæfter og materialer om dette betydningsfulde arbejde.

Alligevel kaster ministerium og forlag sig tilsyneladende ud i at bringe nyt - eller nyredigeret - læsestof på markedet.

Der ér sket små lovjusteringer, hvilket selvfølgelig kunne være et argument for ministeriet.

Der er i hvert fald planlagt otte små hæfter om skolebestyrelsens arbejde, hvoraf det første - der skal omtales her - betragtes som 'paraply' for de øvrige.

Det beskriver de generelle betingelser for skolebestyrelsens arbejde. Det vil blandt andet sige noget om, hvordan skolebestyrelsen er sammensat, hvilke kompetencer den har, hvad principper er, hvordan emner kan behandles, og endelig skolebestyrelsen i forhold til kommunalbestyrelse og amtsråd.

De otte hæfter skal tilsammen beskrive skolebestyrelsernes 'råderum' og pege på de muligheder, skolebestyrelserne har for at få indflydelse.

'Skolebestyrelsens arbejdsområde' er en andenudgave.

Bogen er nu udvidet med folkeskoleloven med stikordsregister, ministeriets vejledende læseplaner og oversigter over rapporter og temahæfter samt eksempler på kompetencefordeling i en kommune.

Bogen er en grundig indføring i skolebestyrelsens arbejde.

Den vil, via et fyldigt stikordsregister, fungere fint som opslagsbog for skolebestyrelsesmedlemmer og skolelederen.

Hvis da ikke sidstnævnte efterhånden snart kan klare sig uden yderligere bøger.